понедельник, 13 мая 2019 г.

Ювілейний Фестиваль родинної творчості «Весела родина»


Багата талановитими людьми земля українська. Споконвіку шанувались у кожній родині уміння не тільки добувати хліб насущний, але й дарувати людям радість від гарної пісні, розмальованих та розшитих дивними візерунками предметів побуту, від гарного ніжного і влучного жартівливого слова. Адже після важкої праці так хотілося затишку та відпочинку не тільки для тіла, а й для душі.
Саме святом «для душі» можна було б назвати п’ятий ювілейний фестиваль родинної творчості «Весела родина», започаткований відділом культури і туризму райдержадміністрації та Вірівським сільським будинком культури, який поставив за мету виявлення талановитих родин серед жителів району. 
На фестиваль з’їхались таланти зі всього району. А це: велика, талановита і співоча родина Єрмак із с.Завидо -Кудашево, у якій співають усі : починаючи з прабабусі Ольги Савостянівни, її п’ятьох дітей, закінчуючи чотирнадцятьма онуками та сімнадцятьма правнуками.... Радували чудовим співом сестри Софія та Даша Вєсєлови із села Ганнівка, які з маминою колисковою ввібрали любов до пісні, до мистецтва, до душевної краси. Пісню про дружню родину подарувала присутнім весела, гомінлива родина Фендиків із с.Світле. Справжнім відкриттям талановитої родини був виступ родини Фоменко із Криворіжжя. Виступали і дві сестри Надія Гордіївна та Лідія Олексіївна із села Володимирівка з мініатюрою «Пенсіонери з майбутнього». Теплим та щирим був виступ мами Катерини та дітлахів Дениса і Тетяни із села Добропілля. Чудову пісню про щире мамине почуття до доньки висловили піснею мати та донька Лінкіни із Вірівки, «Добрий день вам людоньки» заспівала міцна і дружня родина Єрмоченко із Новофедорівки, під теплі оплески залу лунали дзвінкі голоси родини Сидорук із села Золотий Колодязь. Дуже емоційним та вражаючим був виступ родини Чебанових – бабусі з онучками із Святогорівки.







Виступи учасників оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли: заслужений діяч естрадного мистецтва України, член національної ассоціації діячів естрадного мистецтва України – Сергій Марусій, старший викладач музично-теоритичних дисциплін музичної школи № 1 м.Добропілля, керівник зразкового театру народної пісні "Берегиня"- Людмила Хоружий ,  керівник духовного оркестру  музичної школи № 1 м.Добропілля - Євген Рибалко.
  Поважне журі оцінювало конкурсну програму учасників, уважно та прискіпливо, зважуючи кожен бал.
Не раз у залі вдячні глядачі скандували «Браво!».  Бо й сама атмосфера, і виконавська майстерність абсолютної більшості конкурсантів спонукали до думки, що багата наша земля на таланти, на «таланти мого роду»…
А у фойє Будинку культури на гостей чекала виставка робіт народних майстрів: Марії Гайдук, Олександра Павлюченка, Галини Рибун, Олени Блашнікової, Галини Куштейко, Любові Петренко, Наїлі Іваник, Яна Карасьвої, Крістини Короговних та Марії Акімової.






Поки журі приймало рішення по визначенню переможців свої виступи глядачам подарували Євгенія Рязанцева, родина Блашнікових, родина Гайдоби та приголомшлеві номери народного ансамблю сучасного танця "Райдуга-Шанс" ЦДЮТ м.Добропілля  і звичайно ж, гостя фестивалю Сергія Марусія.
За підсумками голосування жюрі переможні місця здобули:
1 місце - родина Чебанових;
2 місце - родина Лінкіних;
3 місце – родина Фендик.



Гостей та учасників свята вітали голова районної ради Тамар Бєлянкіна, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Літвінова, секретар Святогорівської селищної ради Тетяна Авраменко, голова ГО «Добре Поле» Любов Марченко, які щиро подякували всім творчим родинам, керівникам клубних закладів за підготовку та участь у фестивалі.

А завершилось свято нагородженням родин подяками  п’ятого районного фестивалю сімейної творчості “Весела родина” за збереження   та  популяризацію національних культурних сімейних традицій і цінностей, а також подарунками придбаними  ПрАТ «Глини Донбасу» (керівник І.В.Ткач)  в рамках соціального контракту цього підприємства з райдержадміністрацією (Кірносов Д.О.) та Добропільською районною радою (Бєлянкіна Т.М.) за сприянням ГО "Добре Поле"  в особі Марченко Л.О.




Свято вдалося, бо об’єднало талановиті родини району в одну мистецьку сім’ю і хочеться вірити, що фестиваль і надалі виявлятиме таланти та заохочуватиме до участі у фестивалі все нові і нові родини.