понедельник, 6 мая 2019 г.

Травнева зустріч у селі Криворіжжі


   Весна – пора чистих і відвертих почуттів, солодких барв життя. Її красу і цвітіння, яке подібне диву, ми побачили на криворізькій землі. Саме у ці дні ми черпаємо знову і знову цілющу воду із криниці народної мудрості. Мріємо про здійснення наших надій і сподівань, сердечних бажань.
В перші травневі дні,  відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Болотова М.С.), завідуюча Криворізькою сільською бібліотекою Гайдук М.М., при підтримці депутата Добропільської районної ради Сметаніної А.М. та завідуючої Кам’янським сільським клубом Кутньої В.П., організували зустріч  на благодатній землі Криворізької сільської ради.
 Метою зустрічі мешканців сіл Кам’янка, Шевченко, Криворіжжя було ознайомлення з історією, творчістю рідного краю. Обмін особливостями побутово-ужиткових традицій, спогади про трудові звершення, досягнення, виховання дітей, онуків, про заняття улюбленими справами – питання, які турбують та дають емоційне задоволення. Особливо цікавим для гостей став музей ляльки-мотанки.

   Від присутніх лунали бурхливі відгуки: «Ми в захопленні від оригінальності оформлення, від кількості робіт народної майстрині Гайдук Марії Миколаївни, від філігранності експозицій і різноманітності. Неймовірно красиво, зачаровані від самого порогу музею, очі розбігаються від краси невичерпного таланту. Погляд радує кожна робота, яка не схожа на іншу. Дуже цікава розповідь про творчість та історію населених пунктів ради. Низенько вклоняємось перед талантом тендітної звичайної жіночки, яка робить прекрасну справу. Криворожанам є чим пишатись!...»

    Подорож продовжилась у заповітній зоні, де розквітли нескінченим килимом воронці, які є гордістю району і частиною великого гербу. На пагорбі, з прямим під`їзним шляхом, розкинулись будівлі минулого сторіччя «Архітектурний комплекс Садиба –музей Судермана». Відвідувачів вразила приємна атмосфера спокою, чистоти, порядку. Прикрасою та розвагою на території садиби є конюшня, в якій знаходяться неперевершені скакуни. Ми побачили святую святих - більше півтора десятка нагород, переможних кубків, про що з любов`ю розповів присутнім тренер.
    Важливо те, що присутні отримали велике задоволення і пропозицію про послуги навчання верхової їзди і кінних прогулянок.

    З наближенням травневих свят учасників заходу привітала Маргарита Болотова. З присутніми проведено бесіду «Емоційна реакція людей похилого віку».
    Далі господиня Криворізького СБК (Карманець О.М.) запросила делегацію у відремонтоване приміщення культурного центру з сучасним обладнанням, де учасники зустрічі мали змогу продемонструвати якості художнього читання та пісенної творчості.

 Зустріч надала духовне і творче задоволення, нових друзів, надію на майбутнє спілкування у червні.