среда, 3 мая 2017 г.

Добропільщина готується відзначити День Європи



Напередодні відзначення в Україні Дня Європи спеціалісти відділу культури і туризму райдержадміністрації на чолі з начальником відділу Юлією Літвіновою   здійснили  робочий візит до Добропільського сільського будинку культури та Світлівського будинку народних традицій.
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації. 13 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про підтвердження курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу та першочергові заходи у цьому напрямі», якою підтверджується незворотність курсу України на європейську інтеграцію, метою якої є набуття членства в Європейському Союзі.  Було також відзначено, що Україна як європейська держава, яка поділяє спільну історію та цінності з країнами Європейського Союзу, має право подати заявку на набуття членства у Європейському Союзі відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз. Наразі ми лише святкуємо День Європи. І в цьому теж є щось євроінтеграційне. Гасло “Ми йдемо в європейський дім” для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.
Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
- ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
- залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.
До Дня Європи на в районі передбачено проведення низки заходів. Зокрема, синхронне підняття Державного Прапору України та Прапору Європи в усіх населених пунктах, виставки літератури, книжкових викладок «День Європи – символ миру та об’єднаності», «Європейський Союз – наш сусід» - в центральній районній, сільських бібліотеках, проведення в клубних закладах інформаційних годин «Що таке Європейський Союз», інформаційного ярмарку «Знайомтесь: Європа», проведення районного свята «Ми – українці, ми - європейці».