пятница, 26 мая 2017 г.

Міжнародний день біорізноманіття



Щороку 22 травня, світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття. Це чудова можливість згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.
Тому в Золотоколодязькому сільському будинку культури  проведена низка заходів. Спеціалістами відділу культури і туризму райдержадміністрації спільно з директором Борисюком В.О.  організована виставка фоторобіт «Подорож стежинами рідного краю». Свої дивовижні знімки унікальних моментів природи рідного краю представили юні фотолюбителі гуртка «Зеніт». Прийдешні на захід діти,  з великим задоволенням прослухали загальну інформацію про довкілля рідного краю, оглянули фотовиставку та кожен отримав буклет «Грузька балка» і солодкий подарунок.

У наш час все більш актуального значення набувають заходи по покращенню стану навколишнього природного середовища, благоустрою та озеленення.
Тому цього ж дня на території закладу культури  була проведена акція “Посади квітку”, під час якої діти зі своїми батьками та вихователями висадили квіти, які надав М.Іванов, директор центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.
Під час висаджування М.Тарадайко, спеціаліст відділу культури і туризму розповіла дітям про кожну рослину.


Думаємо, що ці діти запам’ятають, як доглядати за квітами. Якщо у дітей буде любов до квіточки, до природи, то й буде до ближнього.
Недарма кажуть: те, що чув, – відразу забув, те, що побачив, – наполовину запам’ятав, а те, що зробив сам, – запам’ятається назавжди. Квітку, яку посадили, за якою доглядали, яку оберігали, ці дітки запам’ятають на все життя…