вторник, 9 мая 2017 г.

Ніхто не забутий…



                                     Ніхто не забутий…На попіл ніхто не згорів!
                                                   Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть …
                                   І доки є пам'ять в людей і серця в матерів,
                                          Доти й сини, що спіткнулись об кулі,  живуть.

             І знову на білому світі найпрекрасніша пора року – весна. Вона дарує нам щедре сонячне тепло, пташиний щебіт, аромат квітучих садів і пахучого різнотрав’я. Весна – це пора щорічного відродження природи, розквіт надій і прекрасних почуттів.
                            Та для старших поколінь кожен травень відгукується болем у серцях, адже у світлий День Пам'яті вони щемно згадують роки Другої світової війни, свою обпалену юність, важкі втрати рідних і близьких.
         9 травня в Добропільському районі віддавали данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Згадували всіх полеглих і живих, хто в кожну літеру у слові «Перемога» освячував і ранами, і втратами, й життям своїм чи побратимів…
         Мітинги-реквієми, святкові концерти підготовлені закладами культури району не залишили байдужими жодного присутнього заходу. Своєрідним символом нашої пам’яті про полеглих став образ птаха-журавля. У пісні “Журавлі”, яку виконували на святкових концертах, є хвилюючі слова про те, як полеглі на війні солдати перетворились у журавлів, заставивши замислитися про головне...
         Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя в ім’я нашого світлого майбутнього та воїнів, що загинули на Сході України.



                                                                               Вічна пам'ять тим, хто загинув!
                                                                               Вічна пам'ять тим, хто живий!