среда, 23 января 2019 г.

«Святе Водохреща»


В день свята Водохреща на території Світлівської сільської ради у с. Шевченко проведено тематичний захід «Свято Іордану».


Ініціаторами проведення заходу виступили Шевченківський СК (директор Аліна Сметаніна), Світлівський БНТ (директор Тетяна Дорошкевич) та територіальний центр соціального обслуговування надання соціальних послуг Добропільського району (директор Маргарита Болотова). База відпочинку «Привітне» гостинно зібрала біля водоймища всіх бажаючих, і старих і малих - тих, кому не байдужі традиції та звичаї українського народу. Проповідь протоієрея, настоятеля Благовіщенського Храму отця Євгенія, освячення води  долучили всіх присутніх до таїнства хрещення та змусили замислитись над тим, як знаємо ми себе, свій народ, свої традиції.




Найсміливіші учасники заходу мали змогу пірнути у крижану воду природного водоймища, підтримавши таким чином тисячолітній обряд. Розпалене багаття зігрівало теплом всіх присутніх, створюючи атмосферу радощів та відпочинку. Пролунало вітання до свята Водохреща та Дня Соборності України з вуст депутата Добропільської районної ради Аліни Сметаніної, яка побажала міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя та достатку і запевнила, що від кожного з нас, від наших бажань залежить, яким буде завтрашній день. Запальну святкову програму представили народні колективи «Світанок» (керівник Сергій Британ), «Джерело» (керівник Едуард Дорошкевич) та зразкова студія вокального співу «Сузір’я» (керівник Олена Вітова).  Час пролетів непомітно: на свіжому повітрі з великим задоволенням присутні пригощались солодощами та налитим з блискучих самоварів чаєм.