воскресенье, 13 января 2019 г.

“Різдвяний передзвін” у Званівці.


З веселим настроєм, колядками та щедрівками  – так вже вдруге відбувся обласний фестиваль “Різдвяний передзвін” у Званівській сільській об’єднаній громаді. Цьогоріч у святі взяли участь більше двадцяти колективів з різних міст, районів та ОТГ Донецької області, а також фольклорний гурт зі Львівщини. До різдвяної казки долучилися декілька сот гостей.
Фестиваль розпочався з яскравої співочої ходи, потім на сцені по черзі лунали виступи колективів, котрі один одного краще виконували автентичні українські колядки та щедрівки.


Поряд зі сценою розташувався ярмарок, де майстри народного мистецтва зі всієї Донеччини пропонували свої різноманітні вироби ручної роботи та сувеніри. Організатори пригощали усіх національними стравами, кутею і смаколиками.
Родзинкою свята став виступ запрошених гостей з міста Жовква Львівської області – фольклорного колективу “Джерело Розточчя”. Самі ж господарі фестивалю приємно дивували всіх присутніх не тільки дзвінкою колядкою й різдвяною виставою, а й сучасним лемківським дитячим вертепом і щирою гостинністю.


З Добропільщини на фестиваль завітали і народні колективи Світлівського будинку народних традицій здивувавши присутніх яскравими костюмами та творчими номерами.