среда, 16 января 2019 г.

Умови контракту з директором централізованої районної бібліотечної системи відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації


Відділ культури і туризму Добропільської райдержадміністрації (далі - Керівник), в особі начальника  Літвінової Юлії Миколаївни, яка діє на підставі Закону України «Про культуру» та Положення про відділ культури і туризму Добропільської райдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови Добропільської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2013 року № 433, з одного боку, та Рубцова Марина Вікторівна, призначається на посаду директора  централізованої бібліотечної системи відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації (далі - Працівник) з 16 січня 2019 року по 16 січня 2023 року.

                                      І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ                                          
         1. За цим контрактом Працівник зобов'язується безпосередньо здійснювати поточне керівництво центральною бібліотечною системою (далі ЦБС), забезпечувати її високоефективну діяльність, визначену Статутом  ЦБС, ефективне використання і збереження закріпленого за підрозділом майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селища Добропільського району, а Керівник  зобов'язується створювати належні умови для матеріального забезпечення і організації праці Працівника.                                     
         2. На підставі контракту виникають трудові відносини між директором ЦБС та Керівником.                                                                         
         3. Працівник, який уклав цей контракт, є повноважним представником ЦБС під час реалізації повноважень, функцій та обов'язків підрозділу, передбачених актами законодавства, Статутом  ЦБС, іншими нормативними документами.                          
         4. Працівник підпорядковується відділу культури і туризму райдержадміністрації у межах встановлених законодавством та цим контрактом.         
         5. У своїй діяльності Працівник керується Законом України "Про бібіліотеки і бібліотечну справу"  від 27 січня 1995 року  32/95-ВР, іншими нормативними документами, що поширюють свою діяльність на бібліотечний заклад.
                           

ІІ. УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ
         1. Порядок оплати праці Працівника здійснюється відповідно до законодавства та цього Контракту.
         2. За виконанням посадових обов'язків, передбачених цим Контрактом, Керівнику встановлюється посадовий оклад у розмірі 4361 грн. на місяць.
         3. Заробітна плата Працівника підлягає оподаткуванню в порядок, визначеному законодавством.
         Сплата страхових внесків проводиться у розмірах і порядку, визначених чинним законодавством.
         4. З метою стимулювання роботи та заохочення Працівника (за наявності відповідних коштів) Керівник може встановлювати для Працівника  додаткові виплати (надбавки, доплати, премії тощо) у порядку та в розмірах, визначених законодавством та колективним договором.

ІІІ. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

         1. Працівник здійснює поточне (оперативне) керівництво ЦБС, організує його виробничо-господарську, соціально-побутову та іншу діяльність, забезпечує виконання завдань ЦБС передбачених законодавством, Статутом ЦБС та цим контрактом.                 
         2. Працівник забезпечує складання в установленому порядку річного плану роботи, який подає для затвердження до відділу культури і туризму райдержадміністрації, з яким укладено цей контракт.       
         3. Працівник подає в установленому порядку відділу культури і туризму райдержадміністрації річний звіт про виконання плану роботи разом з пояснювальною запискою, щодо результатів діяльності ЦБС.                                       4. Працівник забезпечує виконання затвердженого річного плану роботи.   
         5. Працівник подає в установленому порядку Керівнику, з яким укладено цей контракт, Програму розвитку  централізованої бібліотечної системи на п’ять років, що розглядалася на засіданні конкурсної комісії. У разі невиконання передбачених контрактом показників Працівник подає Керівнику разом із звітом пояснення щодо причин їх невиконання.                
         6. Керівник має право вимагати від Працівника достроковий звіт про його дії, якщо останній допустив невиконання чи неналежне виконання своїх обов'язків щодо управління ЦБС та розпорядження його майном.           
         7. Керівник: надає інформацію на запит Працівника; звільняє Працівника у разі закінчення контракту або достроково за вимогою Працівника, а також у випадку порушень законодавства та умов контракту в порядку, передбаченому Положенням про відділ культури і туризму Добропільської районної державної адміністрації; здійснює контроль за діяльністю ЦБС; здійснює контроль за ефективністю використання і збереження закріпленого за ЦБС майна.                                    
         8. Працівнику належать закріплені за ним повноваження і права, які поширюються на підрозділ законодавчими та іншими нормативними актами, а також передбачені Статутом ЦБС та цим контрактом.                                    
         9. Працівник має право: за погодженням начальника відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації діяти від імені ЦБС, представляти її інтереси в державних, кооперативних, комерційних підприємствах та установах, громадських організаціях, судових і арбітражних органах; видавати доручення;  в межах своєї компетенції видавати накази та інші акти; в межах своєї компетенції давати вказівки, обов’язкові для всіх підрозділів та працівників ЦБС; вирішувати інші питання, віднесені законодавством та Органом управління майном, Статутом ЦБС та цим контрактом до компетенції Працівника.
         10. Працівник зобов’язаний вжити заходів до створення в кожному структурному підрозділі і на кожному робочому місці умов праці відповідно до вимог нормативних актів, а також забезпечити додержання прав працівників, гарантованих законодавством про охорону праці.                                 11.  Працівник несе відповідальність за своєчасний стан нормування праці. Керівник може делегувати свої повноваження Працівнику, якщо це передбачено актами законодавства. Передача повноважень може здійснюватись шляхом укладання додаткової угоди до контракту. У разі делегування Працівнику повноважень, щодо проведення колективних переговорів і укладання колективного договору він повинен забезпечити проведення колективних переговорів, щодо укладання колективного договору у порядку передбаченому Законом України «Про колективні договори і угоди».     
         12. Працівник визначає, формулює, планує, здійснює і координує всі види діяльності бібліотеки, організує роботу і ефективну взаємодію виробничих одиниць, відділів та інших структурних підрозділів бібліотеки.               13. Працівник забезпечує виконання завдань бібліотеки, що направлені на формування та забезпечення потреб населення у бібліотечно- бібліографічних послугах, соціальний розвиток колективу. Встановлює зв’язки з вітчизняними та зарубіжними бібліотеками, сприяє налагодженню координаційних зв’язків з органами науково-технічної інформації, установами, громадськими організаціями і фондами, творчими спілками. Дбає про залучення благодійницької допомоги, додаткових джерел фінансування на розвиток бібліотеки.        
                  
ІІІ. УМОВИ МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКА

         1. За виконання обов'язків, передбачених цим контрактом, Працівнику нараховується заробітна плата за рахунок фінансування місцевого бюджету, виходячи з установлених Керівнику:                                                                       а) посадового окладу, згідно наказу Міністерства культури і туризму України від 18.10.2005 № 745 «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки», Постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 288 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»;           б) доплати за вислугу років, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.01.2005  № 84 «Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівників державних і комунальних бібліотек» зі змінами;       в) надбавки за особливі умови роботи,  згідно постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2009 р. № 1073 «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек»;                                                                                  г) матеріальної допомоги для оздоровлення під час щорічної відпустки 1 раз на рік в розмірі посадового окладу (в межах фонду заробітної плати);                 д) матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань 1 раз на рік в розмірі до одного посадового окладу (в межах фонду заробітної плати);                       
         Розмір оплати праці, розмір надбавки, премії, винагороди за підсумками роботи може бути змінено у разі впорядкування Кабінетом Міністрів України умов оплати праці.         
         2. Працівнику надається щорічна оплачувана відпустка тривалістю 24 календарних дні та 7 днів додаткової відпустки згідно з колективним договором у відповідності до «Переліку посад, робіт, професій з ненормованим робочим днем підприємств, установ, організацій Міністерства культури і мистецтв України від 1998 року». Оплата відпустки проводиться виходячи із його середньоденного заробітку, обчисленого у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. У разі відпустки Керівникові надається матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі його посадового окладу. Керівник визначає час та порядок використання своєї щорічної відпустки (час початку та закінчення, поділу її на частини тощо) за погодженням з Відділом культури і туризму райдержадміністрації.                                                                                                                
ІV. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН, ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
         4.1. У випадку невиконання чи неналежного виконання обов'язків, передбачених цим контрактом, сторони несуть відповідальність згідно з законодавством та цим контрактом.                                                                          4.2. Спори між сторонами вирішуються в порядку, встановленому законодавством.

V. ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО КОНТРАКТУ ТА ЙОГО ПРИПИНЕННЯ
         1. Внесення змін та доповнень до цього контракту здійснюється шляхом підписання додаткових угод.                                                                           2. Цей контракт припиняється:                                                                       а) після закінчення терміну дії контракту;                                                         б) за угодою сторін;                                                                                        в) до закінчення терміну дії контракту у випадках, передбачених (пп. 5.3.; 5.4) цього          контракту;                                                                                               г) з інших підстав, передбачених законодавством та цим контрактом.                 3. Працівник може бути достроково звільнений з посади, а цей контракт розірвано до закінчення терміну його дії, за ініціативи Керівника, у порядку, передбаченому Положенням про відділ культури і туризму Добропільської районної державної адміністрації  у разі:                      
         а) систематичного невиконання Працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього цим контрактом;                                                  б) одноразового грубого порушення Працівником законодавства чи обов'язків, передбачених контрактом, в результаті чого для установи настали значні негативні наслідки (понесено збитки, виплачено штрафи і т.п.);                        в) невиконання Програми розвитку  централізованої бібліотечної системи на п’ять років, що розглядалася на засіданні конкурсної комісії;                г) неподання в установленому порядку на затвердження Керівнику річного плану роботи ЦБС;                                                
д) за поданням службових осіб органів державного нагляду за охороною праці у разі систематичних порушень вимог чинного законодавства з питань охорони праці;                   
         е) неподання Керівнику річного звіту про виконання плану роботи ЦБС разом з пояснювальною запискою щодо результатів діяльності;                    
         є) порушення законодавства під час використання фінансових ресурсів ЦБС, у тому числі при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг;                      ж) з інших підстав.                                                                                               4. Працівник може за своєю ініціативою розірвати контракт до закінчення терміну дії:
         а) у випадку систематичного невиконання Керівником своїх обов'язків за контрактом або прийняття ним рішень, що обмежують чи порушують компетенцію та права Працівника, втручання в його оперативно-розпорядницьку діяльність, яке може призвести або вже призвело до погіршення економічних результатів діяльності ЦБС;                                                б) у разі його хвороби чи інвалідності, які перешкоджають виконанню обов'язків за контрактом, та з інших поважних причин.                                       5. У разі дострокового припинення контракту з незалежних від Працівника причин йому надаються додаткові гарантії та компенсації, передбачені чинним законодавством.         
         6. Закінчення терміну дії контракту є підставою для його припинення (трудові відносини з Керівником розриваються на підставі пункту 2 статті 36 Кодексу Законів про працю України).                                                                            7. Якщо розірвання контракту проводиться на підставах, встановлених у контракті, але не передбачених законодавством, це зазначається в трудовій книжці Керівника з посиланням на пункт 8 частини першої статті 36 Кодексу Законів про працю України.

VІ. ТЕРМІН ДІЇ КОНТРАКТУ

         Цей контракт діє з 16 січня 2019 року по 16 січня 2023 року.                              

VІІ. АДРЕСИ СТОРІН ТА ІНШІ ВІДОМОСТІ
Відомості про Орган управління майном:                                                     Повна назва: Відділ культури культури і туризму Добропільської райдержадміністрації. Адреса: 85000 Донецька область, м. Добропілля,        вул. Саратовська, 31.                                                                                       ЄДРПОУ 00183555                                                                                          Начальник: Літвінова Юлія Миколаївна.                                                       Службовий телефон: (06277) 2-82-58                                                            

Відомості про Працівника:                                                                               Посада, прізвище, ім'я та по-батькові: Директор централізованої бібліотечної системи відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації Рубцова Марина Вікторівна.                                                       
Домашня адреса: Донецька область,                                                                       Цей контракт укладений у двох примірниках, які зберігаються у кожної із сторін і мають однакову юридичну силу.


Начальник відділу культури і туризму                     Працівник   
Добропільської райдержадміністрації                                                              _________________ Ю.М. Літвінова                      ________________М.В.Рубцова            «____»___________2019                                           «____»___________2019