понедельник, 19 февраля 2018 г.

Масляні розваги у Криворіжжі



Щира, весела, багата українська душа просто не може нудьгувати. Протягом тижня жителі сіл нашого району зуміли весело та яскраво попрощатися з зимою і запросити в гості весну. Весело і широко пройшло свято Масляної 17 лютого і в селі Криворіжжі. На центральній площі села організатори свята Криворізький сільський будинок культури (директор О.Карманець) та ТОВ «Рута Плюс»  (керівник Р.Курганов) влаштували справжні урочистості.


Святкова програма пройшла  з використанням українських народних обрядів, різноманітними розвагами і конкурсами. Кожен з учасників та гостей свята мав змогу почастуватися різноманітними смаколиками, гарячою юшкою й напоями.
Згодом, відбувся і найвідоміший конкурс Масляної, завдання якого – залізти на стовп за подарунком. Зважаючи на несприятливу погоду, такий конкурс став чи не найтяжчим, адже сам стовп був вологим, що неабияк ускладнювало завдання для учасників. Тим не менш, знайшлися сміливці, які по декілька раз брали у ньому участь та отримували заслужені подарунки від ТОВ «Рута Плюс».
Крім того, відвідувачі мали змогу покататися на конях та взяти участь у спортивних змаганнях.



Родзинкою свята стало спалення опудала, яке символізує зиму, а разом з тим і всі негаразди та проблеми.