пятница, 16 февраля 2018 г.

Творча зустріч з поетом



В рамках реалізації проекту «Схід - Захід разом» до нас в район завітав громадський діяч, поет Сюмак Василь Іванович з міста Судова Вишня, що на Львівщині.
      Його гостинно зустрічали в Золотоколодязькій сільській раді (голова сільської ради Сидоренко Т. Б.), Криворізькій загальноосвітній школі (директор Брильова Н.М., завідуюча сільської бібліотеки Гайдук М.М.) та в Святогорівській загальноосвітній школі (директор Дудушко С.І.).
   Програма зустрічей була надзвичайно цікавою і різноманітною. Василь Іванович розповів про своє життя і громадську діяльність, звучали пісні та вірші на теми про Україну.
В Криворіжжі поет познайомився з місцевими поетами Раїсою Карманець, Валентиною Броваренко,  Валентиною Єрмоленко, які читали власні вірші та вірші поета земляка Михайла Рекуна.



Прослухавши учнівські поетичні твори учнів Золотоколодязької ЗОШ, Василь Іванович звернув увагу на те, що діти по-дорослому відчувають проблеми свого народу та глибоко переймаються долею України. «Поезія більше впливає не на свідомість, а на підсвідомість, робить людей добрішими, люблячими, - наголосив митець, - про совість треба дбати – не продавати, не торгувати нею ніколи, а жити і творити в любові до кожного. Саме тоді буде сильною Україна».



   На згадку про зустріч та візит на Добропільщину Василь Іванович отримав подарунки.