воскресенье, 23 сентября 2018 г.

Відзначаємо День миру !


Щороку з 1968 року 21 вересня у всьому світі люди відзначають Міжнародний день миру. Його проголосив Папа Римський Павло VI. Саме тому, що свято було започатковано священником, основною думкою цього дня є теза: "Пробач, і ти отримаєш мир".
Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: "Хай буде мир в усьому світі".
Щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам'ять жертв непорозумінь, а також заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя мрії людства. Це - побудова безпечного, справедливого світу.  

Всесвітньовідомим символом миру є  голубка з оливковою гілочкою в дзьобі. Вона несе звістку про чудові переміни у життя людства.
Про чисте небо і тихі зорі сьогодні мріємо ми, українці. Ми просимо миру і злагоди для нашої держави. 

21 вересня за участі Криворізької сільської бібліотеки та Криворізького сільського будинку культури для дітей проведено акцію «Хай буде мир у небі голубому». Діти з любов'ю і радістю виготовляли білосніжний символ миру, який потім помістили на карту України.