воскресенье, 23 сентября 2018 г.

День туризму в Новому Донбасі


21 вересня в селі Новий Донбас був проведений «День туризму», організований працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації  та працівниками Світлівського будинку народних традицій.
Хто такий турист? Це людина, яка любить подорожувати, відкривати нові далі. Це людина, яка понад усе любить свій рідний край, свою землю. Яка надає перевагу голубому шатру неба над тіснявою міських квартир. Туристи – найщасливіші люди, адже вони чують мелодію сосни, знайомий голос вогнища, біля якого живе дзвінка юність, вимірюють життя кілометрами, а не квадратними метрами.



Відкриття свята розпочалось із загального привітання дітей та дорослих. Для усіх присутніх пролунали святкові пісні у виконанні учасників студії вокального співу «Сузір’я» Світлівського БНТ.
Під час заходу для учасників були проведені пізнавальні бесіди та вікторини.  Дуже охоче та завзято юні туристи змагалися у конкурсах та командних змаганнях, за що активні учасники отримали заохочувальні призи. Не залишились осторонь і дорослі, які теж залюбки долучилися до участі у змаганнях.




Завершилась програма визначенням переможця,  ним стала юна жителька Аріна  села Новий Донбас, яка отримала медаль «Кращий турист». Кожен учасник  заходу отримав подарунок, які придбанні за кошти ПрАТ "Глини Донбасу" (керівник Ігор Ткач).



Веселі пригоди туристів закінчилися, але в серці кожного ще довго житимуть спогади про чудово проведений час, пережиті емоції та щирі почуття.
Усім присутнім захід дуже сподобався і вони ще довго не хотіли розходитись по домівках.