вторник, 21 ноября 2017 г.

Обирай Свободу рідному народу!



Обирай Свободу рідному народу!
Обирай Свободу і добро ідей!
Обирай Свободу Заходу і Сходу,
Обирай Свободу для усіх людей!

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.
З нагоди цієї дати на території району у с.Світле, біля меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Наумову Володимиру, відбувся тематичний захід, на який зібралися представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, установ, учнівська молодь, місцеві жителів. 
 
Ведуча, яка розпочала захід, нагадала присутнім сторінки з української історії. «13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко запровадив нове свято під офіційною назвою «День Гідності та Свободи» і постановив відзначати його щороку 21 листопада з метою збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», - повідомила вона.
До учасників зібрання з промовами звернулися голова районної державної адміністрації Дмитро Кірносов та голова районної ради Тамара Бєлянкіна. Керівники району привітали учасників урочистого зібрання зі святом та закликали   до згуртованості та єднання, а також пам’ятати про тих, завдяки кому сталися зміни у нашій країні, не забувати про наших захисників, які в зоні АТО роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України.


З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи щиро привітав учасників заходу Світлівський сільський голова Валентин Колосов, побажавши мирного неба над українською землею, добробуту й родинного тепла, щоб ніколи не згасала віра в щасливе майбутнє Української держави.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя.
Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України. Задля вшанування пам’яті Героїв, які загинули за вільну, незалежну, цілісну Україну на сході нашої держави присутні поклали квіти в знак пам’яті і пошани до меморіальної дошки Володимиру Наумову, нашому земляку, загиблому Герою Небесної Сотні.

Не було жодної байдужої людини, коли у виконанні Дар’ї Апухтіної, пролунала пісня «Герої не вмирають» .
Герої не вмирають! Вони завжди будуть жити в наших серцях. Минуть роки, відлетять у вічність, але не згасне пам’ять про героїв Майдану, про героїв-воїнів АТО, які загинули за цілісність, гідність і свободу нашої держави. Гаслом «Слава Україні! Україна понад усе!» та виконанням Державного Гімну України захід було завершено.