пятница, 10 ноября 2017 г.

Екскурсія на завод шампанських вин м. Бахмут



Учора, з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, працівники клубних закладів району відвідали завод шампанських вин м. Бахмут.
Аби культпрацівники змогли приємно відпочити та трохи відволіктися від буденних справ, керівництво відділу культури і туризму райдержадміністрації  прийняло рішення організувати цікаву поїздку до заводу шампанських вин у Бахмут, яка відбулась завдяки фінансовій підтримці ПрАТ «Глини Донбасу» (керівник І.В.Ткач) і ГО «Добре Поле» (голова Л.О.Марченко).
Екскурсії видалась захоплюючою. Культпрацівники відвідали Бахмутський завод шампанських вин - підприємство, де весь цикл виробництва зосереджений під землею, в специфічному мікрокліматі вироблених гіпсових штолень.
Це виноробне підприємство є найбільшим у Східній Європі з виробництва ігристих вин класичним пляшковим методом. Увесь цикл виробництва розташований на глибині більше 72 метрів у підземних гіпсових тунелях, що цілий рік зберігають унікальні мікрокліматичні умови – постійну температуру і вологість. Загальна площа підземних штолень, у яких одночасно зберігається 30 млн. пляшок артемівського ігристого вина, складає понад 25 Га. Перевірені часом традиції виробництва, а також новітні технології й устаткування дозволяють виробляти ігристе вино за якістю порівняне з продукцією кращих світових виробників. Ось вже більш ніж півстоліття – завдяки високим стандартам якості, орієнтації на споживача, впровадженню інноваційних методів виробництва, єдності і професіоналізму команди – підприємство по праву вважається лідером галузі.
Культпрацівнки мали змогу на власні очі побачити процес виготовлення ігристого напою, почути від працівників заводу цікаву лекцію про специфіку роботи підприємства, а також продегустувати кілька видів шампанського.