вторник, 23 января 2018 г.

День Соборності України в Золотоколодязькому СБК



Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня. Він відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні Української державності, формуванні та утвердженні Української самостійної соборної держави. Цей день є особливим, оскільки він зміг об’єднати в собі дві різні за змістом, але єдині по духу історичні події, які багато в чому визначили подальшу долю України.



З нагоди відзначення проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки 22 січня 2018 року, колектив Золотоколодязького сільського Будинку культури провів тематичний захід «Та земля мила, де мати народила».
Захід  розпочався з виконання Державного Гімну України. Для присутніх ведучі розповіли про День Соборності та формування Української держави. На свято завітали начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ю.Літвінова та директор РКМЦ Л.Неміш.

 Під час свята лунали пісні про Україну, про непереборний потяг до волі і незалежності та свободи України як самостійної єдиної держави. До урочистостей оформлений інформаційний калейдоскоп «Задзвеніли срібні дзвони в Україні», який супроводжувався переглядом літератури за темою українського державотворення. 


Відзначення Дня Соборності України вкотре підкреслює прагнення звичайних мешканців нашої країни жити в єдиній, цілісній, величній і непоборній державі.