воскресенье, 14 января 2018 г.

«Різдвяний передзвін»




У день Народження Сина Божого весь світ славить свого спасителя: люди прикрашають свої будинки святковими ялинками, які символізують євангельське древо, запалюють свічки, ходять на церковні богослужіння. Протягом сотень років бережуть і шанують традиції Різдва й українці.





Цими святковими днями, в селі Званівка Бахмутського району у рамках культурно-мистецької акції "Різдвяний передзвін" відбувся фестиваль вертепників та колядників.        На свято приїхало більше ніж 300 гостей та понад 20 колективів зі Львівської області та з усіх районів Донеччини. 




Святкова програма акції розпочалась вертепною ходою – творчі колективи Донеччини та гості заходу пройшлись ходою по селу.  Окрім цього всі бажаючи мали змогу долучитись до різдвяної виставки-ярмарку виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва  та кулінарних виробів. Володимирівський будинок культури переміг зайнявши 3 місце за оригінальний та найкращий дідух.







До процесу відтворення традицій  долучилися колективи Добропільського району. Яскраві виступи, гарний настрій всім присутнім дарували Вірівський, Святогорівський, Світлівський, Шевченківський, Володимирівський заклади культури. Колективи відтворили аутентичну вертепну дію щедрування, маланкування та виконання обрядових пісень на високому професійному рівні, за що були відзначені дипломами та подарунками. Дуже важливим було спілкування та обмін досвідом по відтворенню фольклорних традицій свого регіону творчими колективами з різних регіонів України.