четверг, 7 сентября 2017 г.

Петриківський розпис. Майстер-клас для початківців



Петриківський розпис – один з найяскравіших культурних досягнень нашого народу. Цей вид декоративно-прикладного мистецтва дуже актуальний і набуває популярності. На сьогоднішній день мистецтво «петриківки» є визнаним у всьому світі. Нещодавно Петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це поки що єдина форма культурної спадщини України, що потрапила до цього списку.


Щоб поринути у світ творчості і натхнення 6 вересня для учасників клубних формувань в Золотоколодязькому сільському клубі  було проведено майстер-клас з петриківського розпису.
Для його проведення була запрошена майстриня, провідний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації  Тетяна Сметана, яка ознайомила присутніх зі зразками найпоширеніших орнаментів петриківки та показала основні техніки виконання розпису.  За кілька годин учасники майстер-класу ознайомились з основами петриківського розпису та заповнили рослинним орнаментом кухонну дощечку.




Захід пройшов в теплій,  дружній і навіть в домашній обстановці. Усі учасники майстер-класу залишились задоволені та отримали багато цікавої та корисної інформації про петриківський розпис.