вторник, 21 июня 2016 г.

Культурно-мистецька акція «Донеччина - UA: Перезавантаження»

З 14 по 16 червня Київ приймав культурно-мистецьку акцію "Донеччина – UA: Перезавантаження", під час якої усі бажаючі мали змогу насолодитись мистецьким різнобарв’ям Донецької області.
У ці дні найкращі колективи Донецької області, які знаходяться на території, підконтрольній українській владі, презентували мешканцям і гостям столиці свої творчі надбання та культурний потенціал.
Відкрив акцію 14 червня флешмоб, який відбувся на площі біля ДП Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім".
У четвер культурно-мистецька акція завершилася справжнім святом української культури. Під час гала-концерту в «Українському домі» творчі колективи з Маріуполя, Мирнограда, Краматорська і Слов'янська співали українські пісні, виконували національні танці, а також дивували глядачів несподіваними цирковими та акробатичними номерами. Народний вокальний колектив «Камертон» Світлівського будинку народних традицій також взяв участь у акції як переможець міжрегіональних фестивалів.  Колектив достойно представив Донецьку область. Публіка аплодувала виртуозам стоячи.
Після завершення виступів артистів голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський передав гостям свята привітання від Президента України Петра Порошенка.