четверг, 23 июня 2016 г.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

          Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
Ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих воїнів, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Перемогу.
Подвиг наших земляків у боротьбі з фашистськими загарбниками став взірцем для патріотів України, які сьогодні гідно відстоюють єдність та незалежність нашої держави, адже саме за це віддали свої життя наші батьки, діди та прадіди, які зі зброєю в руках відстоювали свободу і незалежність рідної землі.
Тож будемо гідними їхнього подвигу! Нехай переможне світло добра і справедливості додасть сил та наснаги для благородних справ в ім’я щасливого майбутнього нашої Батьківщини.          
В бібліотеках району з приводу цієї дати оформлено фотовиставку «В об’єктиві війна» (центральна бібліотека), календарні виставки «Червень 1941: над пам’яттю роки не владні» (сільські бібліотеки). Підготовано заходи: година-спомин «Хай світ із війною не буде знайомий» (Завидокудашевська бібліотека), інформаційна година «З пам’яттю про незабутнє» (Добропільська бібліотека), година пам’яті «Згадаємо всіх поіменно» (Святогорівська бібліотека) та інші.


В музеї історії села Золотий Колодязь відбувся мітинг-реквієм «А пам'ять людська жива…» за участю громади села, учнівської молоді, військовослужбовців ЗСУ, сільського голови Т. Сидоренко, заступника голови районної ради І. Стрепоченко, голови районної ветеранської організації Л. Пакіної, голови районної жіночої організації Л. Наровілової.


В Святогорівському міському будинку культури за участю бібліотекаря та представників органів місцевого самоврядування відбулася година пам’яті   "ЗГАДАЙМО  ВСІХ  ПОІМЕННО".  Мова йшла про окремі миттєвості війни, героїчну спадщину країни, немеркнучу пам'ять про героїв – визволителів.  Після  вшанували пам’ять загиблих героїв покладанням квітів та хвилиною мовчання біля «Братських могил радянських воїнів».



   22 червня навіки залишаться в нашій пам'яті як День Великої Скорботи...Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи в ті суворі роки нашу Вітчизну.