четверг, 18 мая 2017 г.

"А над світом українська вишивка цвіте"



Людина i праця, людина i пiсня, людина i витвiр мистецтва - це все вiчне, безсмертне, щось своєрiдне i глибоко вражаюче. Наш український народ працьовитий, щедрий на таланти, здiбний, обдарований. Якщо працювати - то до сьомого поту, якщо спiвати - то дзвiнко, розложисто, якщо творити щось - то неповторно, захоплююче.
Народне прислів’я каже «Без верби і калини нема України». До цього прислів’я ми  додаємо  «Без вишивки, верби і калини нема України». Тому що вишитий  рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами-оберегами.
Сьогодні Україна відзначає неофіційне свято, присвячене традиційному національному вбранню - вишиванці. Це свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу.
 У цей день можна побачити багатьох українців у вишиванці, які надягають її на роботу, в університет, школу, садочок або просто для зустрічі з друзями.

Саме з цієї чудової нагоди у приміщенні райдержадміністрації відбулося свято вишиванки «А над світом українська вишивка цвіте», організоване відділом культури і туризму Добропільської  РДА.


В рамках свята відразу збагатила враженнями, розташована у фойє,  виставка вишитих робіт та фотовиставка  «Візерунком стане рідний край».




На заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Наталя Перекотій, керівник апарату райдержадміністрації Василь Перейма,  а також працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, представники громадських організацій, ЗМІ. Більшість присутніх одягли найколоритніше вишите вбрання, щоб продемонструвати всю красу, неповторність і майстерність української вишивки.

Творчі колективи Золотоколодязького, Ганнівського, Нововодянського сільських будинків культури та Світлівського Будинку народних традицій, працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації подарували усім присутнім чудову концертну програму та гарний настрій виконавши українські пісні.



Приємною подією стало те, що саме в цей день,  на Добропільщину завітали представники Ассоціації учасників АТО Львівщини на чолі зі своїм керівником Тарасом Маслянка, які  в рамках акції «Книга – для друга» привезли в подарунок дітям району україномовні книжки з побажаннями від дітей Львівщини.





Проведення свята української вишиванки продемонструвало, що всі ми є справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв та традицій свого народу.