среда, 10 мая 2017 г.

Перемога. Одна на всіх



               Днями Україна спільно з іншими демократичними державами відзначила 72-річницю Перемоги над нацизмом у Європі у традиційному для європейських держав форматі: 8 травня - День пам'яті і примирення, 9 травня - День Перемоги. В умовах, коли слово війна стала для нас страшною сучасністю, а не далекою історією, ці дати є надзвичайно важливі. Саме тому цими травневими днями в с.Добропіллі пройшов ряд заходів.
8  травня працівники Добропільського СБК (директор Кравченко Н.Г.), Добропільської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Литовченко С.В.), ДНЗ "Казка" (завідуюча Владико А.В.), разом з головою ГО "Добробут" Кубаштою Т.Ю., депутатом Добропільської сільської ради Миколою Загородновим, на чолі з головою Добропільської сільської ради Анною Павловою, провели акцію "Хвилина миру" на центральному цвинтарі с.Добропілля та біля братської могили с.Новогришине.

         9  травня відбулося урочисте святкування за участю керівництва району, представників установ та організацій, ветеранів війни, учасників АТО,  громадськості, учнівської молоді. 
Розпочалися урочистості з традиційного мітингу біля меморіалу Слави загиблим воїнам.
Голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов та його перший заступник Олексій Стебель від усього серця бажали всім, хто пережив лихоліття війни, міцного здоров’я, бадьорості духу, родинного затишку, щастя, радості й благополуччя. 
З теплими словами вітання до всіх присутніх звернулися ветеран Другої світової війни Сідельніков Павло Калинович та голова ветеранської організації Куліков В.Л. Всім глядачам свої пісні подарували Галина Калашнікова, Дар’я Абрамцова, Христина Чертушкіна, Варвара Чижик, Ірина Кулікова та Аліса Кравченко.
Учасники мітингу вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з фронтів Другої світової хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу. 
         За ініціативи екс - голови Добропільської сільської ради Юрія Кравченка при значній підтримці голови Добропільської сільської ради Анни Павлової  та за допомогою районних депутатів Надії Кравченко, Володимира Антипенко, Андрія Борисова було проведено масове гуляння «Солдатський перепочинок», на якому всі бажаючі покуштували справжню солдатську гречану кашу та чай з солодощами. Працівники Добропільського СБК провели флеш-моб воєнних пісень.