пятница, 5 мая 2017 г.

День Європи – свято миру і єдності !



День Європи – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного та щасливого майбутнього жителів нашого континенту.
                Одними із основних чинників сучасної освіченої, інтелектуальної,  культурної особистості є високі почуття миролюбства, толерантності, добра, поваги до основних життєвих цінностей інших народів, взаєморозуміння, солідарність і духовна єдність між людьми різних народів, поглядів, переконань.
                 Кожного року у травні місяці відзначається День Європи в Україні, не залишаються осторонь цього величного свята працівники відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації.
                Це свято -  День  Європи поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів.
                Сьогодні на центральній площі с.Добропілля біля сільського будинку культури  було організоване районне свято  «Ми – українці, ми - європейці».
                В заході взяла участь та виступила з вітальним словом голова Добропільської районної ради Тамара Миколаївна Бєлянкіна. До свята долучилися мешканці району від малого до великого, керівники різних організацій зі своїми колективами. Свято розпочалося флешмобом «Україна у сузір'ї європейських країн», під час якого всі учасники пройшли урочистою ходою з хлібом та прапором представленої країни. 




                Ведуча свята Світлана Гайдук наголосила, що кожна країна намагається встановити найбільш вдалу атмосферу співробітництва з іншими країнами. Саме для цього президенти країн здійснюють візити поваги до інших країн, з наміром виявити свою повагу та з очікуванням підняття свого престижу на міжнародній арені. Останнім часом одним з найкрупніших іноземних інвесторів в Україні є Японія. Саме тому окрім офіціальних візитів Президента України, 2017 рік було оголошено роком Японії в Україні.
                Тож відкрили свято представники «країни вранішнього сонця» - Японії (працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації).



                Аматори  культури  району  підготували до свята яскраву концертну програму , під час якої для всіх присутніх лунали відомі пісні не тільки українською, а й румунською, італійською, польською, англійською, французькою та іншими мовами європейської спільноти.  Кожна сільська рада – учасниця «Європейського кварталу» представляла певну країну-учасницю ЄС (історія, символіка країни, номер художньої самодіяльності, національне блюдо, національний костюм). На святі було представлено дев’ять країн: Світлівський БНТ - Франція, Володимирівський СБК – Болгарія, Святогорівський МБК – Румунія, Ганнівський СБК – Грузія, Нововодянський СБК – Білорусь, Добропільський СБК – Іспанія, Золотоколодязький СБК – Греція, Кам’янський СБК Шилівської сільської ради – Польща.
                Завершали парад країн представники України – делегація Криворізької сільської ради з запальними українськими піснями та танцями.





                У піснях та  розвагах ніхто з присутніх і не помітив, як швидко промайнув час. Відзвучали акорди фінальної пісні урочистого дійства.
                Наприкінці всі присутні на святі створили єдиний ланцюг Єдності, відчуваючи, що ми – єдиний і сильний народ, гідні представники європейської спільноти та запалили багаття.
                Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.