воскресенье, 8 сентября 2019 г.

«Пам’ятаймо минуле заради майбутнього»


 
День визволення Донбасу святкується кожен рік 8 вересня. Вже 76 років минуло з тієї пам'ятної дати, коли Донецьку область звільнили від фашистських загарбників, але пам'ять людська живе й донині. Кожен рік в Добропільському районі проходять урочисті заходи.
    У селі Ганнівка проведено мітинг, під час якого діти читали вірші про війну та подвиг українського народу. Пам’ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.
  Закінчився захід  покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам.




Ганнівський сільський будинок культури провів тематичний захід "Шануймо живих - пам'ятаймо загиблих" до Дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.
Вклонімось мертвим і живим, захисникам Донбасу, усім тим, що перемогу крок за кроком здобували, не їли майже зовсім і не спали, і кожну мить під час страшних боїв, Донеччина втрачала тисячі своїх синів.
Мені чомусь здається, що солдати, які лишились десь серед полів, лягли не в землю нашу спочивати, а обернулись в білих журавлів





Працівники Вірівського будинку культури та сільської бібліотеки провели урочисту годину «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього» до Дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.
   В знак того, що ми бажаємо миру нашій землі, проведено акцію «Ми за мир» (малюнок сонця на плакаті) та флешмоб «Голуб Миру».
  Минули десятки років з Дня визволення Донбасу від фашистських загарбників, але живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир і свободу Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Нехай сьогодні і завжди в нашій країні і в кожній сім’ї панують мир і благополуччя.






  08 вересня громада Добропільської сільської ради зібралась біля Меморіального комплексу, щоб  відсвяткувати 76 річницю визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників «Не загасити пам’яті Вогонь». До всіх присутніх звернувся ветеран Другої світової війни Сідєльніков Павло Калинович про те, щоб кожен у родині розповідав якою ціною була здобута Перемога. Щоб пам’ятали душею і серцем всіх, хто загинув на фронті визволяючи наш рідний Донбас, у стін Рейхстагу, хто не дожив до сьогоднішнього дня. Святковий настрій всім односельцям подарували колективи художньої самодіяльності Добропільського СБК. Перед початком заходу була оформлена виставка дитячого малюнку та поробок  «Мій рідний Донбас – це моя Україна!» разом із учнівським колективом  Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.                                                                     
                                                                     





  
У селі Криворіжжі був проведений мітинг до Дня визволення Донбасу від німецько – фашистських загарбників. Учні та вчителі Криворізької ЗОШ І - ІІІ ступенів взяли в ньому участь та поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам.
 Пам’ять загиблих воїнів було вшановано хвилиною мовчання. До присутніх звернулися Криворізький сільський голова Ріта Удовик і голова ветеранської організації Марія Гайдук.
  У цей день ми згадуємо імена наших земляків і всіх тих, хто своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини наближали день звільнення України від фашистської окупації. Низький уклін і щира вдячність тим, хто в повоєнні роки відбудував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом мужності, самовідданості та любові до нашої країни.


У селі Світле пройшов мітинг-реквієм «Вічно живі». Зворушливі пісні, що лунали у виконанні учасників  художньої самодіяльності, не залишили байдужими жодного із присутніх. Учні школи читали вірші про війну та перемогу.
Присутні вшанували загиблих земляків хвилиною мовчання. Закінчився мітинг-реквієм покладанням квітів до пам’ятника.



У селі Шевченко проведена година пам’яті "Вічна пам’ять, яку залишила війна".
Хвилиною мовчання присутні  засвідчили глибоку шану та скорботу за воїнами, полеглими на полях битв. А потім поклали квіти до пам'ятника загиблим воїнам.