понедельник, 4 июня 2018 г.

Три незабутні дні на Прикарпатті


Дуже насиченою видалася поїздка для делагії із Добропільщини на Коломийщину. Окрім участі у фестивалі дитячого естрадного мистецтва «Зорепад», протягом трьох днів делегація мала змогу ознайомитися з культурою, звичаями та сучасним життям м.Коломия.

Під час перебування  було організовано екскурсію та майстер клас до найвідомішого музею України Писанкового розпису, де діти власноруч вивчали майстерність писанкарства.


Було цікаво побувати в мальовничому гуцульському селі Шешори, де побачили краєвиди не гірші за швейцарські.

Цікавою та дуже пізнавальною видалась екскурсія до Музею флори і фауни Карпат, який  відомий також під назвою «Музей природи». Розташований Музей природи у окремому будинку Печеніжського лісництва у Коломийському районі поруч із с. Княждвір на території відомого ботанічного заказника загальнодержавного значення «Княждвірський».
Постійно діюча експозиція музею займає відразу три великі кімнати, дві із яких виділені під колекції різноманітних видів лісових тварин. Тут побачили величезного зубра, привезеного із лісів Білорусії, оленя, лося, вовка, рись, кабана та інших мешканців Карпат.
Серед експонатів третьої кімнати – різноманітні птахи, цікава колекція рідкісних комах, численні зразки корисних копалин і деревно-чагарникових порід. На виставкових стендах музею розміщені описи флори та фауни Прикарпаття.

Представники відділу культури і туризму, з метою обміном досвідом,  також відвідали районну ЦБС, бібліотеки філії, заклад культури с. Лісний Хлібичин, ознайомилися з роботою Отиніської дитячої музичної школи.

Три дні не пройшли, а пролетіли -  залишились тільки незабутні враження.