понедельник, 21 мая 2018 г.

Дивовижне свято єдності - День Європи в Покровську.


19 травня гостинно, другий рік поспіль,  Покровськ зустрічав гостей на  святкування Дня Європи. У заході взяли участь усі міста, райони та об’єднані територіальні громади Донеччини, які представляли   культуру та традиції країн Європи. Цього року гостями свята стали голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, Почесний консул Республіки Болгарія в Україні Сергій Желєв та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, а також командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.


Делегація Добропільського району, на чолі з головою райдержадміністрації Дмитром Кірносовим, першим заступником Олексієм Стебель та заступником голови районної ради Іриною Стрепоченко, взяла участь в святковій ході «Фестиваль країн Євросоюзу», в якій представила країну Данію.   

Свято розпочалося з урочистої ходи всіх команд та делегацій, учасники дійства поділилися яскравими емоціями та гарним настроєм.





Далі за програмою свята розпочався фестиваль, під час якого райони та міста Донецької області творчими номерами презентували культуру країн Євросоюзу.


На центральній площі глядачам також були представлені виставка-ярмарок “Українських куркулів», майстер-класи з виготовлення сувенірів, різноманітні виставки прикладного та образотворчого мистецтва, презентації національної кухні та пам’ятних сувенірів країн Європи. Добропільщину цього року представили – переможець обласної програми «Український донецький куркуль» Ганна Матвієнко та творча родина Блашнікових із села Шилівка.


На дитячому майданчику проходила конкурсно-розважальна програма для дітей. Боді-арт, мім-шоу, молодіжний Євроквест . Під час урочистої частини на площі Шибанкова було розгорнуто гігантський прапор Євросоюзу - національний рекордсмен, який в 2016 році, також під час святкування Дня Європи, підняли в небо над Покровськом на повітряних зміях.

Солісти народного вокального колективу «Камертон» Світлівського будинку народних традицій Катерина Слушаєнко, Едуард Дорошкевич, Дар’я Апухтіна та солістка Вірівського сільського будинку культури Євгенія Рязанцева, яка виконала пісню польською мовою, яскраво продемонстрували музичні номери.




Представлена виставка традиційних солодощів датської  кухні, куточок «Legoland», вікінги, принц з принцесою та Джек Воробей зі своєю подружкою справили неабияке враження на учасників дійства, які охоче підходили.


Яскравим фіналом заходу став концерт легендарного гурту «ВВ».