пятница, 18 мая 2018 г.

Свято Дня Європи та Дня вишиванки


Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство. 
Україна – це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і, зрозуміло, талановитими людьми.
Україна є частиною Європи. Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. У ці травневі дні ми відзначаємо День Європи та День вишиванки. Ці дні стали символом нового початку, вільного та успішного шляху.
Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами – оберегами краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові. Українська вишивка –  це  «молитва без слів», а сама вишиванка – це є оберіг  людини.
17 травня  до Добропільської громади завітали гості з різних куточків нашого району, щоб відсвяткувати ці два свята. Вісім сільських рад представили різні країни ЄС. 





       В минулому році ми знайомились із такими країнами: Франція, Болгарія, Австрія, Італія, Білорусь.

Було дуже цікаво! Багато нового і цікавого ми дізнались. Чекали на цікаві подорожі і цього разу .
   Кожний учасник заходу гідно представив свою країну.
   В Іспанії глядачі побачили запальні танці під виконання пісні Алісою Кравченко "Despasito".

     Далі була подорож до Румунії та ознайомлення з історією і традиціями цієї країни. 


     У виконанні Наталії Гайдоби і двох її вихованців пролунала польська пісня. 


   Яскравий виступ Світлівського будинку народних  традицій створив феєричну атмосферу серед публіки, адже з Великобританії до них завітали відомі групи "Beatles" і "Aqua", а також співачка Даша Апухтіна з піснею "Leon On".



    Дуже кумедний виступ було представлено країною Естонією, яку презентував Володимирівський сільський будинок культури.
    Потім присутні побачили традиційні пісні і танці країн Латвії, Швеції і Греції.
 У заході взяло участь керівництво райдержадміністрації, представники структурних підрозділів районної ради і райдержадміністрації.


А завершився захід словами ведучої : «Україна – країна з легендарною історією та культурою. Ми впевнені, що в невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу буде і надалі розвиватися винятково важлива її частина – вишиванка, адже з нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє. Хай у ваших оселях розквітає калина, оживуть птахи й квіти на полотнах! Ми – з вами усі українці, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, до вишивки, до пісні !»  після чого   учні Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів затанцювали  флеш-мобом з розгортанням великих прапорів Євросоюзу та України і звичайно ж присутні створили  коло єднання  великої европейської родини.