понедельник, 29 октября 2018 г.

В районі пройшли заходи, щодо річниці звільнення України від нацистів


28 жовтня в закладах культури району відбулися інформаційно – просвітницькі та меморіальні заходи, приурочені 74 – річниці вигнання нацистів з України. Протягом довгих 1225 днів та ночей наші міста і села, наші землі були головною ареною смертельних битв. Кожен клаптик багатостраждальної української землі рясно политий кров’ю її оборонців та визволителів. За мирне небо було сплачено надзвичайно високу і страшну ціну.
  
З нагоди відзначення 74 – річниці вигнання нацистів  з України працівники Світлівського будинку народних традицій провели мітинг-реквієм «Пам'ять серця». Вшанували пам'ять загиблих воїнів Другої Світової війни хвилиною мовчання та здійснили покладання квітів до Братської могили.








Цього дня працівники Золотоколодязького СБК провели інформаційну годину для дітей під назвою: «Тихі зорі вічної пам’яті». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України в роки Другої Світової війни та сучасних героїв, які полягли  за свободу та територіальну цілісність нашої держави під час проведення АТО. Адже ми маємо пам’ятати усіх, хто загинув у ті трагічні роки. Їх історична перемога над нацизмом дала мир і свободу народам, взаєморозуміння і розвиток демократії, що нині є дорогоцінними надбаннями усього людства.


Вшанували пам'ять загиблих воїнів у Другій Світовій війні  і в с.Новововодяне. Працівники будинку культури та бібліотеки провели урок – реквієм «Герої житимуть в віках». Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та здійснили покладання квітів до Братської могили. 



 У Завидокудашевській сільській бібліотеці було проведено годину пізнання історії «За Україну, її волю, стояли на смерть вояки».


В рамках відзначення 74-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників працівники Святогорівської бібліотеки та будинку культури у молодіжному центрі провели годину пам’яті "Дорогами мужності" для учнів старших класів Святогорівської ЗОШ. Присутнім розповіли про тривалий шлях нашого народу до перемоги над ворогом. Всі переглянули хронікальну зйомку подій другої світової війни, а також ознайомилися з книжковими виданнями, представленими на виставці-пам'яті  "Україна в полум’ї війни".