воскресенье, 25 марта 2018 г.

Звіт вокального колективу «Джерело» Світлівського будинку народних традицій




   23 березня 2018 року в Світлівському будинку народних традицій відбувся творчий звіт вокального колективу «Джерело» під керівництвом Дорошкевича Едуарда Вікторовича на присвоєння звання «народний аматорський колектив».
   Для перегляду звітної програми з метою оцінки майстерності учасників колективу була запрошена обласна атестаційна комісія у складі: в.о. начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації С.В. Шмельвої, заступника начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації А.В. Певної та в.о. директора  Донецького  обласного  учбово-методичного центру культури А.В. Ловягіна.

На концерті також були присутні начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ю.М.Літвінова, головний спеціаліст відділу М.О.Тарадайко та Світлівський сільський голова В.В.Колосов.
   Наразі вокальний колектив «Джерело» працює у складі 7 учасників. За час своєї творчої біографії колектив неодноразову здобував нагороди на різноманітних конкурсах, був учасником обласних фестивалів та мистецьких свят та учасником Відкритого фестивалю стрілецької пісні «Красне поле» у м.Хуст Закарпатської області. 


Спеціально до творчого звіту було підготовлено об’ємну різнопланову концертну програму з  номерів, які заполонили серця слухачів добротою та музичною красою народної пісні. Особливу увагу під час підготовки та проведення звітного заходу було приділено підбору музичного матеріалу, який би відрізнявся різноманіттям тематики, яскравою образно-емоційною сферою, цікавими засобами художньої виразності. Учасники колективу співали світло, емоційно-проникливо; прекрасні ліричні, жартівливі пісні викликали найпотаємніші емоції у присутніх,  які не тільки талановито співають, але і грають на музичних інструментах: тромбоні, баяні, скрипці, трещотках...



   Спеціально запрошені фахівці гідно оцінили яскраві костюми і сценічну культуру учасників колективу та були приємно вражені красою і оригінальністю концертної програми. Творчий звіт продемонстрував, що колектив динамічно розвивається, постійно знаходиться в художньому пошуку, активно використовує як традиційні, так і нові виразні засоби мистецтва. Беручи до уваги засвідчену відповідність критеріям і вимогам обласна атестаційна комісія одноголосно вирішила рекомендувати колегії управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації присвоїти вокальному колективу «Джерело» Світлівського будинку народних традицій почесне звання «народний аматорський колектив».
Дякуємо учасникам колективу та його керівнику за творчу майстерність і наполегливу працю та бажаємо великих мистецьких досягнень і реалізації нових художніх ідей.