среда, 14 марта 2018 г.

Участь у фестивалі на Закарпатській землі



Протягом 10-11 березня м. Хуст Закарпатської області приймав гостей на відкритому фестивалі-конкурсі стрілецької пісні «Красне поле». Слід зазначити, що в цьому році захід зібрав багато колективів та індивідуальних виконавців із різних областей України.
   Донецьку область представили солісти та колективи Світлівського будинку народних традицій Добропільського району. Наші учасники вразили серце та душу кожного глядача майстерністю та щирістю виконання, показавши надзвичайно високий виконавський рівень. Були серед конкурсантів і такі, що постійно приїжджають на «Красне поле» і відрадно, що з року в рік вони виступають все краще. Нові ж колективи поставилися до участі в заході також із великою відповідальністю, що не може не тішити. Також позитивно, що фестиваль переростає рамки «відкритого» і стає всеукраїнським, адже географія учасників дуже широка. І це не тільки захід, але й схід та північ України. А головне, що фестиваль має яскравий національний дух.
   Гостинно зустрів добропільчан начальник управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Володимир Власюк. Завдяки плідній співпраці спеціалісти відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації та працівники Світлівського закладу культури, отримали змогу не тільки спілкуватися і ділитися досвідом з фахівцями культурної сфери м. Хуста, але й отримали можливість відвідати екскурсії містом, побувавши в Хустському краєзнавчому музеї, Римо-католицькому Храмі Св. Ганни, занурились в термальні води с. Велятино. Кожен день перебування видався переповнений заходами, зустрічами, знайомствами, екскурсіями, позитивними враженнями.




   На гала-концерті з привітальним словом до всіх присутніх звернулась в.о. начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Маргарита Тарадайко, подякувавши за гостинність Сабадош Василю Михайловичу, заступнику голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючому справами виконавчого комітету Хустської міської ради та вручивши на згадку про Добропільський район ікону від Світлівського сільського голови Валентина Колосова. Організаторам фестивалю Володимиру Власюку, начальнику управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради та Ганні Дрогальчук, директору Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури зі щирими словами подяки за сердечний і теплий прийом, надану можливість доторкнутися до самобутньої, розмаїтньої культури Хустського краю, наші земляки подарували сувеніри та буклети з символікою Добропільського району.






    Надзвичайний емоційний заряд дійства, народна стихія самобутньої краси вразила учасників делегації Добропільського району на фестивалі. 
Неповторний дух української гостинності підносив душу кожного, хто хоч раз побував серед моря пісень та феєричного дійства.