пятница, 16 февраля 2018 г.

«Добропільщина святкує – всіх млинцями нагодує!»



16 лютого в селі Вірівка на площі біля Будинку культури відбулося районне свято за народними традиціями «Добропільщина святкує – всіх млинцями нагодує!».
Мабуть не існує народу, для якого прихід весни не був би святим. Адже весна – це відродження природи, пробудження від зимового сну всього живого. І саме тому в цей день тижневого, Масляного марафону зустрілися великою та дружньою родиною мешканці села, представники інших громад, керівництво району, учасники художньої самодіяльності та духовенство.
До святкової програми цього дня долучилися недільні школи храмів Добропільського району та театр народної пісні «Берегиня» музичної школи м.Добропілля, керівник Хоружий Л.Є.


З Масляною всіх присутніх привітали  Святогорівський селищний голова Віктор Бєлянкін та  начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Літвінова, які побажали миру та спокою на нашій землі, міцного здоров’я землякам та здійснення всіх задумів.

 Також зі словами вітання до всіх звернувся настоятель Свято-Троїцького храму протоіерей Леонід.

На святі годі було нудьгувати, адже в програмі веселі розваги, жарти, конкурси від Масляної. Святковий настрій створили виступи  аматорських колективів Святогорівського та Вірівського закладів культури.





 Тут же поруч розташувалися виставки народних умільців Т.Сметани, О.Павлюченка, Криворізького та Завідокудашевського закладів культури. 



 Присутню малечу дуже зацікавив майстер-клас від М.Шаданії по виготовленню святкових сувенірів.
Млинці зі сметаною та всілякі випечені пироги – без цих традиційних атрибутів Масляної, звичайно, не обійшлося.
Навіть примхлива погода не стала на заваді дійству.