вторник, 20 февраля 2018 г.

«Сам не знаю, де погину…»



З метою увічнення людської, громадянської відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності  20 лютого 2018 року в Світлівському Будинку народних традицій відбувся мітинг-реквієм «Сам не знаю, де погину…».
Місце проведення районних урочистостей вибрано не випадково – адже саме випускником Світлівської ЗОШ був Герой Небесної Сотні, Герой України Володимир Наумов, який загинув в 18 лютого 2014 року під час історичних подій на Майдані. На заході були присутні заступник директора департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Тетяна Тараненко, голова районної ради Тамара Бєлянкіна, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Стебель, Світлівський сільський голова Валентин Колосов, депутати сільської та районної рад, начальники управлінь, відділів та самостійних підрозділів, громада села, учні школи, представники ЗМІ.
Урочистості розпочалися з виконання Державного Гімну України.
Героям Майдану, героям АТО, які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли в неоголошеній війні на Сході України, була присвячена хвилина мовчання.



Виступаючі подякували матері Героя, Наумовій Ользі Єгорівні, яка, на жаль, не змогла бути присутньою на заході, за виховання сина - справжнього патріота своєї Вітчизни. У виконанні солістів колективів Світлівського Будинку народних традицій (директор Т. Дорошкевич) лунали пісні про Україну, її Героїв, і ці пісні не залишили байдужими жодного присутнього в залі. Після завершення урочистостей всі присутні ходою пройшли до Світлівської ЗОШ та поклали квіти до меморіальної дошки В. Наумову.



Лейтмотивом всього заходу стали слова пісні «Слава Україні» у виконанні Аліни Сметаніної:
У моїй країні зацвіте калина
І хто силу має - до вершин зійде!
І розправить сокіл свої сильні крила,
У стрімкім польоті волю він знайде!