четверг, 1 июня 2017 г.

В Добропільському районі святкували День захисту дітей




1 червня – вся дітвора України святкує День захисту дітей. Це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. Добропільщина також не залишилася осторонь дитячого свята і в рамках його святкування в усіх населених пунктах району, закладах освіти, будинках культури та позашкільних закладах проведені благодійні дитячі свята з конкурсами, іграми, спортивними змаганнями, солодкими столами та призами.

Яскраво, енергійно та насичено відзначили Міжнародний День захисту дітей у с.Добропіллі. Розпочалося воно в дитячому садочку, куди завітали клоуни, аби привітати дітей. Продовжилося все на площі біля Добропільського сільського будинку культури, де брали участь діти та батьки. Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори створили усі умови задля проявлення творчих здібностей і вмінь кожної дитини, запропонувавши кожному намалювати малюнок на асфальті.
З великим задоволенням з малечею малювали їх батьки та вихователі.
Найбільш захоплюючим блоком святкування стала шоу-програма «Подорож у музичний зоопарк». Саме тут організатори свята влаштували для дітей справжнє казкове дійство. Дітлахи були не тільки глядачами, але й безпосередніми учасниками всіх казкових подій. Разом із казковими героями: Петрушкою, Бабою Ягою, Червоною Шапочкою Буратино, кожен міг спробувати себе в різноманітних конкурсах. Після шоу-програми учасники розважальних заходів разом з бажаючими дітьми грали в музично-розважальну гру «Фіксікі». Впродовж всього свята грала весела музика, дитячі веселі пісні.
Серед  спонсорів  свята – депутат районної ради, директор Добропільського СБК Кравченко Надія Георгіївна.
З солодощами для дітей на свято завітали також представники районного культурно-методичного центру Любов Неміш та Світлана Гайдук.
Багато посмішок, веселощів  було  цього  дня  від дітей і дорослих. На кінець свята усіх пригостили солодощами.






Веселий настрій створили персонажі улюбленого мультфільму «Фіксіки» і у  Криворізькому сільському будинку культури. Завітали на свято з солодкими подарунками й гості, спеціалісти відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Сметана та Маргарита Тарадайко. Протягом свята дітлахи брали активну участь у конкурсах , забавах та інших цікавих естафетах. Усі учасники конкурсів та художньої самодіяльності отримали призи та подарунки. Завершилося свято дитячою дискотекою.




Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати й заохочувати їх - святий обов’язок кожного дорослого. Конкурс малюнків на асфальті  «Душа моя і думи в малюнках» втілив дитячі фантазії, який було проведено Новофедорівським сільським клубом. Сонечко, будиночки, дерева, квіточки, їжачки, котики, пальми, вагончики були старанно намальовані дитячими руками різнокольоровою крейдою. Крім того, діти грали у різноманітні ігри, сміялися над витівками та жартами клоуна, раділи отриманим призам.

Багато позитивних емоцій та виграшів діти отримали під час проведення  свята «Літо кличе до пригод», яке організоване  будинком культури с.Мирне, на дитячому майданчику. Учасниками заходу були переважно діти молодшого віку, які залюбки відгадували загадки, брали участь в конкурсах, співали та грали в ігри.

Порадували дітлахів цього дня і працівники Завідокудашевського закладу культури. На конкурсно-розважальну програму «Моє щасливе дитинство» завітали вихованці дитячого садочку.
Діти із задоволенням грали в рухливі ігри, передавали своє бачення світу у малюнках на асфальті, а на завершення переглянули веселі мультфільми.

Подібні заходи для дітей проходили і в інших населених пунктах району, зокрема весело і радісно пройшли свята  у с.Світле, с.Володимирівка, смт.Свтогорівка, с.Шевченко, с.Торецьке, с.Золотий Колодязь, с.Ганнівка, с.Кам’янка.

Зазначимо, що організатори свят не лише хотіли зробити веселі, галасливі свята для дітей, але й нагадати суспільству про необхідність дотримуватися та поважати права дітей як необхідної умови для формування гуманного, справедливого суспільства.