четверг, 14 февраля 2019 г.

В Криворізькій сільській раді відбувся захід присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.



Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану.  З 1979 р. До 1989 р. близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах. Зараз у Збройних силах України служить близько 2 тисяч офіцерів і прапорщиків, які брали участь в афганській війні, близько 20 тисяч військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов'язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших "гарячих" точках.





Сьогодні, напередодні свята в Криворізькій сільській раді відбувся захід присвячений вшануванню воїнів-інтернаціоналістів. На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків – героїв, були запрошені учні старших класів Криворізької ЗОШ та учасники бойових дій на території інших держав Машутін О.В., Глушецький В.М., Єрмоленко М.В. Присутні згадали події страшної війни в Афганістані, в якій полягли і наші земляки та вшанували  їх  пам'ять хвилиною мовчання. Зі словами привітання та подяки до присутніх звернулися голова районної ради Тамара Бєлянкіна і Криворізький сільський голова Ріта Удовик. Учасники художньої самодіяльності Криворізького, Новофедорівського, Завідокудашевського закладів культури та бібліотекар Криворізької сільської бібліотеки Марія Гайдук підготували для всіх літературно-музичну композицію «Болить Афган в моїй душі» .