четверг, 21 февраля 2019 г.

День рідної мови в Святогорівській селищній раді


Мова – духовний скарб нації, що живе в наших серцях. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. У закладах культури району були проведені цікаві пізнавальні заходи, до яких долучилися  школярі та молодь.

В цей день у Вірівськом будинку культури діти зібралися на інтелект-вікторину "Веселкова наша мова". Під час заходу бібліотекар Бєгєй Г.С. нагадала присутнім основні етапи непростої історії розвитку української мови, навела яскраві приклади багатства, витонченості та мелодійності рідної мови. Юні мовознавці залюбки брали участь у мовних іграх, конкурсах, а на останок ознайомилися з тематичною викладкою «Мова народу – його святиня».



У Святогорівському міському будинку культури відбулася година рідної мови «Люблю, мов сонце, материнську мову». На заході лунали чудові українські ліричні поезії та гуморески. Бібліотекарем оформлена книжкова виставка «Живої мови чарування».


Рідна мова для кожної людини є важливим елементом свідомості. Вона накопичує традиції і досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.