четверг, 14 декабря 2017 г.

До дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС



Минуло  вже не один десяток років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об’єднувати  всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
26 квітня 1986 року…   Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписано в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Доля повела у Чорнобиль «ліквідаторів» різними шляхами. Одні потрапили туди за покликом душі, інших привели професійні обов’язки, або повістка військкомату. Не обійшла доля і наших земляків .
В цей день, в день вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС,  працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації підготовлено та проведено урочистий мітинг та покладання квітів. В заході взяли участь виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Олексій Стебель, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, керівник апарату райдержадміністрації Василь Перейма, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, громадськість.



Настоятель Казанського Храму отець Юрій відслужив спільний молебень за здоров’я живих ліквідаторів та заупокійну літію за загиблими.


Зі словами вдячності до ліквідаторів аварії звернулися Олексій Стебель та Ірина Стрепоченко, які відзначили, що героїчний подвиг ліквідаторів наслідків страшної аварії назавжди залишиться в серцях та пам’яті всіх поколінь та побажали всім присутнім, всім, хто в тій чи іншій мірі постраждав від Чорнобильської катастрофи і хто брав участь в ліквідації її наслідків, довгих років життя, наповнених любов'ю і турботою рідних і всього суспільства.


Потім всі присутні поклали квіти до пам'ятного знаку і вшанували пам’ять чорнобильців, які відійшли у Вічність, хвилиною мовчання.