воскресенье, 20 ноября 2016 г.



«Я знаю ціну хлібові!»
З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Наша держава була і залишається осередком міцних та установлених сільськогосподарських традицій. Завдяки “золотим рукам”, мудрості, досвідченості аграріїв живе наша українська нива.

Щорічно третя неділя листопада відмічається в Україні, як професійне свято працівників сільського господарства. З нагоди Дня працівників сільського господарства 18 листопада 2016 року в Ганнівському сільському Будинку культури відбулись районні урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства «Я знаю ціну хлібові!», під час яких вшановували аграріїв Добропільщини.  Цього дня ветерани праці та трудівники всіх сільськогосподарських підприємств району зустрілися, щоб поділитися досвідом та щиро привітати одне одного зі святом. Привітати їх прийшли керівники вугільних підприємств Генеральний директор ВАТ «ДТЕК «Добропіллявугілля» Юрій Чередніченко, помічник народного депутата України Є. Геллєра Алевтина Жук, перший заступник начальника Добропільської ОДПІ Іван Якунін, голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, голова районної ради Тамара Бєлянкіна.

Звертаючись до присутніх, керівники району щиро дякували усім працівникам сільського господарства за самовіддану працю, за розуміння і мудрість, за натруджені руки. Окремі слова подяки висловлені керівникам сільськогосподарських підприємств, які постійно допомагають територіальним громадам на місцях.
Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ольга Андрійченко  коротко поінформувала присутніх про досягнення району в сільськогосподарській галузі.

Кращих працівників сільського господарства району було нагороджено спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради та цінними подарунками.

              Святковий концерт всім присутнім подарували кращі виконавціта колективи               Вололимирівського, Ганнівського, Вірівського, Світлівського будинків культури.










16 листопада у приміщенні залу засідань Золотоколодязької сільської ради відбулися урочистості, на які було запрошено дбайливих  господарів , незалежно від форм власності та господарювання. Вихованці СБК с. Золотий Колодязь підготували поздоровлення для наших хліборобів. Діти співали пісень, розповідали вірші та гуморески, показували інсценівки. Свято пройшло у дружній, веселій атмосфері.



19 листопада у Володимирівському будинку культури привітали жителів села з Днем працівників сільського господарства учасники художньої самодіяльності СБК.
     Концертна програма була прийнята публікою радісними емоціями та спогадами про минуле села Володимирівка. Згадали про героїв праці: великий внесок у розвиток  села зробив Микола Захарович Хаджинов, який очолював колгосп імені «Куйбишева» з  1958 року, видатним агроном був Анатолій  Лаврентійович Шевцов, заслуженим  овочівником України була  визнана Ніна Володимирівна Лягуша, садовод  Іван Йосипович  Яртемик, за  видатні  досягнення  у  тваринництві нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора Марія Семенівна Корнієнко.
   На святі були присутні депутат районної ради Ю.І.Середа та староста села Володимирівка В.М.Сацура.



19 листопада у Святогорівському будинку культури гучно відзначили День робітників сільського господарства.
    На початку свята селищний голова Віктор Бєлянкін привітав керівників фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств з їх професійним святом та вручив їм почесні грамоти та медалі «За співпрацю». Головними меценатами свят, втілення проектів та наповнювачів селищного бюджету є СФГ «Весна» та «Агрос».
  Керівник СФГ «Весна» Лінкін Олексій Миколайович продовжує справу батька, примножуючи своє підприємство. Він незмінний меценат всіх свят, як сільський, так і районних. Односельці знають його як порядну, щедру, працьовиту людину, доброго батька та чоловіка. СФГ «Агрос» на території селища працює понад 15 років. Очолює його Стрепоченко Микола Борисович. Як підкреслив селищний голова, Микола Борисович – чоловік слова. Він вправно порається з землею, хоча за освітою – гірник. При цьому, справу передав і синові Миколі, який також очолює господарство «Резон». Разом вони допомагають втіленню важливих соціальних проектів на селі. Ведуча свята розповіла про фермерські господарства «Райдуга» в обличчі його керівника Виштикалюк Ірини, «Осма», керівник Остапенко А.М. Також згадали і ветеранів праці, які отримали подяки з нагоди професійного свята. Зі сцени керівники сільгосппідприємств поздоровили свої колективи та вручили їм грошові винагороди.
     В свою чергу, працівники будинків культури старанно підготувалися до привітань господарям землі. Кожен номер художньої самодіяльності був шедевром! Запальні пісні колективів «Мрія» (керівник Рязанцев Ю.Л). та «Веснянка» (керівник Рязанцева І.С.) прийшлися до душі усім глядачам. А сучасна пісня про кобилу Зіну та козу Мар’яну у виконанні гурту «Заграва» запалили весь зал. На цьому святі дебютували літературно-мистецький клуб «Україночка» села Новоукраїнка. Варто відзначити їх прагнення до розвитку культури на селі – за ініціативою районного депутата Камінської Л.В. утворилися танцювальний та вокальні колективи (керівник Бойко О.Ф.), які показали свої номери на високому рівні, при цьому костюми для виступу придбали учасники за власний рахунок. Завжди бажаними гостями на всіх святах є родина Блашнікових з села Шилівка, дитячі колективи Вірівського СБК (керівник Владимирова О.К.), танцювальний колектив «Імпульс» Святогорівської ЗОШ (керівник Лебедь О.С.). Фінальна пісня у виконані Рязанцевої Ірини та Бєлової Тетяни «Це - моя земля!» підкреслила значимість  свята.



Напередодні Дня працівника сільського господарства, ТОВ "Перспектива" зібрала свій багаточисельний колектив для підведення підсумків 2016 сільськогосподарського року. Привітати велику сільськогосподарську родину цього дня завітали і працівники Добропільського СБК на чолі з заступником голови Добропільської сільської ради Павловою Г.І. та разом з директором ЗОШ 1 -3ст.  Литовченко С.В. та завідуючою Я/С " Казка" Владикою О.В. Учасники художньої самодіяльності колективів " Міна " та " Дзвоник"подарували колективу чудові українські пісні та привітали працівників віршованими рядками.







Вже не перший рік культпрацівники та учасники художньої самодіяльності  Добропільського СБК приходять на виробництво «Сортонасінницьке підприємство» вітати всіх працівників із професійним святом - Днем працівника сільського господарства.

Щирі вітання звучали на передодні свята всім працівникам. Лунали пісні у виконанні ансамблю «Дзвіночки» та «Міна».
Присутні привітали оплесками учасників художньої самодіяльності Кулікову Ірину та Надію Кравченко. Концерт був справжнім перепочинком між виробничим процесом. На закінчення свята звучали побажання достатку, миру, рясних урожаїв та довголіття на ціле століття.