среда, 21 ноября 2018 г.

«Україна – Країна Нескорених»


21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.
Сьогодні начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлія Літвінова та провідний спеціаліст відділу Тетяна Сметана прийняли участь у тематичному заході, який відбувся у Світлівській ЗОШ, біля меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Наумову Володимиру.


Місце проведення районних урочистостей вибрано не випадково – адже саме випускником Світлівської ЗОШ був учасник Революції Гіднолсті, Герой України Володимир Наумов, який загинув в лютому 2014 року під час історичних подій на Майдані.
До учасників зібрання з промовою звернулася директор Світлівської ЗОШ Юлія Британ, яка привітала учасників зібрання зі святом та закликала до згуртованості та єднання, а також пам’ятати про тих, завдяки кому сталися зміни в нашій країні, не забувати про наших захисників, які в зоні АТО роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України.



Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України. Задля вшанування пам’яті Героїв, які загинули за вільну, незалежну, цілісну Україну на сході нашої держави присутні поклали квіти в знак пам’яті і пошани до меморіальної дошки Володимиру Наумову, нашому земляку, загиблому Герою Небесної Сотні.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя.