среда, 15 августа 2018 г.

Проведення обласного семінару для працівників закладів культури в Добропільському районі


14 серпня в актовій залі  відділу освіти райдержадміністрації за ініціативи відділу культури і туризму райдержадміністрації пройшов обласний семінар для працівників закладів культури Донецької області.
У семінарі взяли участь працівники клубних закладів культури Шахівської громади, Покровського, Ясинуватського та Олександрівського районів, міст Вугледар, Добропілля, Білозерське.
Темою  семінару було виявлення, ідентифікація та документування елементів нематеріальної культурної спадщини на території Донецької області. Додатково були розглянуті питання про традиції та звичаї українського народу -святково-обрядова культура, документування закладу культури клубного типу.
Особлива увага була звернута Артемом Ловягіним, в.о. директором Донецького обласного навчально-методичного центру культури на дотриманні норм діючого законодавства в діяльності закладів культури.
Також в Святогорівському МБК було перевірено журнали ведення діяльності закладу культури, ознайомлено з роботою молодіжного центру. Головним спеціалістом відділу культури і туризму райдержадміністрації Маргаритою Тарадайко проведено екскурсію до Церкви Успіння Пресвятої Богородиці та Живоносного джерела в сел. Святогорівка.
Варто зазначити, що проведення таких семінарів служить для подальшої активної роботи закладів культури та отриманий досвід надає допомогу в подальших творчих задумах.