четверг, 23 августа 2018 г.

«Звешся величаво Україно, земле зачарована моя»


23 серпня в райдержадміністрації пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України «Звешся величаво Україно, земле зачарована моя», в яких прийняли участь керівництво району, керівники сільгосппідприємств, установ, підприємств району, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, представники Добропільського ОМВК, військовослужбовці ЗСУ, представники Добропільського ВП ГУНП в Донецькій області, учасники АТО, районні депутати, сільські, селищний голови, лідери районний партійних та громадських організацій, громадськість, преса (близько 150 осіб).

Символічно, що поряд стоять два свята – 23 і 24 серпня – День Державного Прапора України і День Незалежності України.
22 січня 1918 року була відроджена українська держава, а 24 серпня 1991 року фактично відбулося відновлення незалежності України. Сьогодні відзначаючи 27 річчя від дня прийняття Акта проголошення незалежності України, ми, водночас відзначаємо 100 – річчя відродження української державності.
Підняття Державного Прапору України відбулося за військовим ритуалом. Право підняти Державний Прапор України надано начальнику відділу зв’язку та інформатизації Добропільського ОМВК, старшому солдату Артему Кравченку.
Хвилиною мовчання всі присутні вшанували всіх загиблих у боротьбі за незалежність України у всі часи, а також мирних жителів Донецької та Луганської областей, які загинули внаслідок військового конфлікту в Донбасі.

Зі словами привітання виступили перший заступник голова райдержадміністрації Олексій Стебель, голова районної ради Тамара Бєлянкіна, які зазначили, що патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжуються в серцях, коли звучить Державний Гімн і розгортається Державний Прапор.
Поченими гостями свята були делегація Великоберезнянського району Закарпатської області на чолі з головою районної рад Ярославом Шукаль та директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Артем Литвинов.

Перед початком урочистостей всі присутні мали змогу ознайомитися з виставкою малюнків, які намалювали до свята Незалежності діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу.
Всі 17 дітей отримають подарунки до свята від керівників відділів та управлінь райдержадміністрації та районної ради – набір канцтоварів.
Приємною несподіванкою для всіх присутніх був танцювальний флешмоб «Україна – це ми» у виконанні державних службовців, працівників фіскальної служби та дітей держслужбовців.




Музичні вітання подарували Анастасія Шнуренко (с. Ганнівка) та Катерина Слушаєнко і Дар’я Апухтіна (Світлівський Будинок народних традицій).


27 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу – як власну, так і решту Європи, стримуюча ворога на своїх кордонах. Українські державні символи, як і весь державотворчий спадок, є уособленням нашої величної історії, духовними та матеріальними носіями тисячолітніх традицій, предметом національної гордості і водночас упізнаваною всюди візитівкою та знаком єднання українців усього світу.