четверг, 10 мая 2018 г.

Пам`ять про незабутніх героїв


В селі Золотий Колодязь бережно ставляться до історії, до історичних подій якими багаті наші села.
Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни, який був встановлений генеральною Асамблеєю ООН.
 Відзначаються щорічно 8 травня і 9 травня, починаючи з 2005 року.
Так в музеї історії села було проведено урок пам'яті для молоді "Наша вулиця носить ім’я героя" присвячена пам'яті лікаря Гей Марії ТимофіЇвні, присутні почули розповідь культорганізатора Денісової Н. В. про роботу підпільного шпиталю, який очолювала Марія Тимофіївна, і про  події що відбувалися в наших селах в часи окупації під час другої світової війни.

Ввечері 8 травня було проведено захід «Перша хвилина Миру».
Присутні вшанували пам’ять своїх загиблих земляків запаленням лампадок і покладанням квітів. Сільський голова Тетяна Сидоренко у своїй промові відзначила патріотизм, незламність, мужність воїнів, які загинули.

9 травня у визначному куточку села Золотий Колодязь відбувся урочистий мітинг до Дня Перемоги у Другій світовій війні. 
   Більше 120 жителів сільської ради взяли участь в урочистому заході з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Така велика кількість присутніх говорить про те, що ми об’єдналися заради одного - пам’яті. «Адже той, хто пам’ятає той має майбутнє. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат. В наших серцях ніколи не згасне світла пам’ять про незабутніх героїв», - сказала сільський голова Тетяна Борисівна Сидоренко.


  
На мітингу виступили начальник відділу з питань внутрішньої політики та організаційної роботи апарату Добропільської райдержадміністрації Інна Іванівна Дяк, голова організації ветеранів Добропільського району Лариса Григорівна Пакіна, голова ветеранської організації села Золотий Колодязь Василь Миколайович Сокол, депутат Золотоколодязької сільської ради Микола Миколайович Кулішов, представник Збройних Сил України.
  Збройні Сили України пригощали польовою кашою усіх бажаючих. Лунали пісні воєнних років. Дует сестер Наталі та Анастасії Кузнєцових виконав молитву за Україну.

   Після закінчення мітингу було організовано силами місцевих активістів велопробіг до сіл Веселе та Грузьке, де поховані невідомі загиблі воїни у Другій світовій війні.
   Низький уклін тим, хто захищав, і тим, хто вистояв. І вічна пам'ять тим, хто не може говорити за себе…