среда, 26 апреля 2017 г.

Вшанування річниці Чорнобильської трагедії



Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає…
Годинник життя безупинно іде,
Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає…
Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.
Чорнобиль... Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року.
А ще не так давно це було звичайне містечко як і інші в Україні.
На жаль, не всі річниці у наших календарях відмічені червоним святковим кольором. Сьогодні саме така дата – річниця Чорнобильської трагедії. Ми віддаємо шану тим, хто брав безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії на  атомній станції  і тим, хто був змушений залишити рідні домівки – евакуйованим та  переселенцям із зони відчуження, усим тим, кого торкнулася чорним крилом  ця страшна біда.

Сьогодні, в день 31 річниці Чорнобильської катастрофи,  відділом культури і туризму Добропільської райдержадмінстрації  біля пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильцям проведено мітинг-реквієм  «Атомне століття раною горить»,  в якому взяли участь керівництво району, працівники районної ради, районної державної адміністрації, закладів культури, установ,  організацій,  підприємств району.
Ведуча  цього заходу розповіла про трудовий подвиг та самопожертву, здійснені 31 рік тому тими, хто був направлений в Чорнобильську зону на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС.

  До присутніх звернулися голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна та голова Добропільської райдержадміністрації Дмитро Кірносов, які висловили щиру вдячність чорнобильцям-ліквідаторам за їх участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Мітинг–реквієм закінчився вшануванням пам'яті загиблих ліквідаторів на Чорнобильській АЕС  хвилиною мовчання та покладанням квітів .