пятница, 30 сентября 2016 г.

Про відзначення Дня бібліотек

Шановні бібліотекарі! Вітаємо Вас з професійним святом! Терпіння, творчої наснаги, вдячних читачів, та підтримки з боку колег, сім ї!
                                                         
Бібліотеки завжди були збирачами, хранителями вічних пам’яток писемності, а їх служителі – бібліотекарі – вірними зберігачами, популяризаторами духовної спадщини поколінь.
За своїм призначенням бібліотеки є важливим чинником інтелектуального, духовного та естетичного збагачення кожної людини.
Доносячи до людей увесь спектр різноманітних інформаційних потоків, розкриваючи реальну картину світу, вони сприяють всебічному розвитку особистості, вихованню кращих громадських якостей і патріотичної свідомості населення.
В останній день вересня в Україні традиційно відзначається всеукраїнський день бібліотек. Це свідчить про глибоку повагу народу до культури, духовних надбань і про визнання великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція як бібліотека.
З цієї нагоди в приміщенні центральної бібліотеки зібралася вся бібліотечна родина району, де  відбулася урочиста нарада.
  На святі звучало багато щирих вітань від заступника голови районної ради Стрепоченко І.П., начальника відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації Літвінової Ю.М. Кращим працівникам бібліотек-філій вручено подяки від районної ради та відділу культури.

До присутніх звернулась директор ЦБС Чикар С.В., у доповіді окреслила основні напрями роботи, здобутки і плани на майбутнє  сільських бібліотек і вручила грамоти ветеранам бібліотечної справи.

Незабули назвати  і друзів, меценатів  - це голова громадської організації «Добре поле» Марченко Л.О. Всім учасникам урочистої наради було вручено  подарунки, які придбані за рахунок спонсорської допомоги громадської організації «Добре поле».
   До свята працівники центральної бібліотеки оформили книжково-ілюстративну виставку «Бібліотека – люди, роки, життя», де зібрано багато цікавих видань і фото з історії бібліотек району.