пятница, 24 июня 2016 г.

УВАГА КОНКУРС!

Згідно Закону України від 28.01.2016 № 955-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» відділ культури і туризму Добропільської райдержадміністрації оголошує конкурсний добір на посаду директора централізованої бібліотечної системи.
Основні вимоги для участі у конкурсі:    
-  повна вища освіта;
-  стаж роботи у сфері культури не менше трьох років ;
-  вільне володіння державною мовою;
-  здатність за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і
професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.
Документи для участі в конкурсі надаються за адресою: 84004,                 м. Добропілля, вул. Саратовська, 31, тел. 2-82-58. Документи приймаються протягом 30 календарних днів, починаючи з 24 червня 2016 року.
Початок формування конкурсної комісії розпочинається з 24 червня 2016 та проводиться протягом 30 календарних днів від дня публікації оголошення.
Запрошуємо громадські організації, які діють у сфері культури взяти участь у формуванні складу конкурсної комісії та направити три кандидатури до її складу.   
Протягом 30 календарних днів після завершення прийому документів конкурсна комісія проводить співбесіду з кандидатами, під час якої заслуховуються публічні презентації проектів програм розвитку закладу культури на один і пять років.



 Відомості про матеріально - технічну базу бібліотек Добропільської  районної ЦБС

Бібліотечний фонд є інформаційною основою суспільства, важливим науковим, культурним, освітнім та інформаційним ресурсом держави. Фонд сучасної бібліотеки повинен включати видання на різних носіях: книги, періодичні видання, аудіо-електронні документи, ресурси Інтернету. Пріоритетом бібліотек є доступне безкоштовне забезпечення інформацією усіх без винятку соціальних верств суспільства.
Загальний фонд бібліотек ЦБС на 01.01.2016 року становить 177640 примірників, в порівнянні з минулим роком фонд системи зменшився на 9583 примірника.
Як же поповнився фонд ЦБС в 2015 році. Надходження за звітний рік становлять 5958 примірників, в тому числі книг 1023 примірника, періодичні видання становлять 4935 примірника. Ситуація з фінансуванням в цьому році погіршилась. З місцевого бюджету не виділялись кошти на придбання книг, але бібліотеки приклали чимало зусиль для поповнення фондів новою літературою. За рік в дар від користувачів одержано 456 примірників книг, а це 44,6% від загальних надходжень. Активно працювали в цьому напрямку Ганнівська, Завидокудашевська, Никанорівська, Святогорівська, Шилівська бібліотеки-філії. З обмінного фонду надійшло 294 примірника, що становить 28,7%.
Значно краще виділяються кошти на передплату періодичних видань для бібліотек. Бібліотеки щорічно отримують газети та журнали. Так і в звітному році на передплату періодичних видань було виділено 70009 грн. Кожна сільська бібліотека отримує в середньому 20-25 назв періодичних видань. При оформленні передплати були враховані запити всіх категорій користувачів, а також напрямки роботи бібліотек, для допомоги роботи клубів за інтересами та гуртків.
На замовлення бібліотекарів ЦБС сформовано 56 добірок літератури,  обумовлених актуальною тематикою, спеціалізацією бібліотек ЦБС: краєзнавство, українські традиції, екологія краю, здоров’я, сучасна українська література, жіночі романи, детективи. Розроблені актуальні  книжкові виставки: до 80-річчя утворення Добропільського району «Добропільщина в координатах часу», «Гектова балка – скарбниця Доброго Поля», «В часах перехресних і вічних» (до ювілею Л. Костенко), виставка-вікторина «В країні сонячних зайчиків» (до ювілею В. Нестайка), виставка-орієнтир «Державою править закон». Підготовлені матеріали із книг, періодичних видань, Інтернету  для оформлення різнопланових виставок:однієї книги, панорама, експозиція,  роздум, діалог. Активніше використовують можливості ЦБ сільські книгозбірні, що не мають доступу до Інтернету.

     Добропільська районна ЦБС об’єднує 15 сільських бібліотек та центральну бібліотеку.
Центральне опалення мають три бібліотеки – Шилівська, Криворізька та центральна бібліотеки. Електричне опалення мають: Ганнівська, Завидокудашевська, Святогорівська, Світлівська сільські бібліотеки. Систему опалення УФО має Нововодянська бібліотека. На пічному опаленні Новоукраїнська бібліотека (вугілля придбане за сприянням Святогорівської селищної ради). Сім бібліотек не мають опалення.
В 2015 році замінені вікна в Святогорівській сільській бібліотеці на пластикові, в Світлівській бібліотеці замінені двері.
Разом з тим завданням на 2016-2017 роки є здійснення поточного ремонту в Добропільській, Новофедорівській, Вірівській сільських бібліотеках та опалення в Вірівській, Добропільській, Золотоколодязькій, Ленінській, Новодонбаській, Новофедорівській, Шевченківській бібліотеках, а також виділення коштів для електричного опалення в повному обсязі.
Виконуючи соціальну місію, бібліотеки приділяють особливу увагу користувачам з особливими потребами: ветерани війни і люди похилого віку, особи з фізичними обмеженнями, діти сироти. Безмежність інформаційних ресурсів Інтернету стало для бібліотек системи необхідністю, без якої якісного обслуговування читачів не забезпечити, 10 сільських бібліотек підключені до системи Інтернет.
Оновлюючи свою діяльність бібліотеки шукають нові можливості для задоволення інформаційних потреб сільських жителів.