четверг, 27 июня 2019 г.

«Моя держава - Україна»


З нагоди відзначення 23-річниці Конституції України 27 червня в райдержадміністрації проведено районний урочистий захід «Моя держава - Україна», за участю посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівників установ, організацій району, громадськості, представників ЗМІ.


Зі словами привітань виступили голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов і керуюча справами районної ради Любов Барлет. У своїх промовах вони відзначили, що прийняття Основного Закону нашої держави має не тільки історичне значення, але й відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку демократії в суспільстві та проведенні реформ в усіх сферах життя, що День Конституції ми не повинні сприймати, як свято нормативного акту, а потрібно сприймати як день затвердження наших прав і свобод. Також зі святом всіх привітав Благочинний Добропільського округу,настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Леонід Доценко.


Музичні вітання всім присутнім дарували дитячі та дорослий художні колективи Святогорівського міського Будинку культури (директор В. Андрієнко) та Настя Єрьоменко (с. Ганнівка).



Перед початком офіційного заходу присутні мали змогу ознайомитися з виставками літератури та архівних документів, підготовлені центральною районною бібліотекою та архівним відділом райдержадміністрації.


До відзначення цієї дати в бібліотеках ЦБС оформлено виставки літератури, які розкривають цінність Основного Закону України, як нормативно-правового акта вищої юридичної сили: «Конституція – головний підручник життя» (центральна бібліотека), «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо» (Мирненська бібліотека), «Знай права – виконуй обов’язки» (Нововодянська бібліотека), тематичні полиці, календарі. Для дітей і юнацтва та широкого кола читачів організовано масові заходи:урок права «Маленьким громадянам – великі права» (Завидокудашевська бібліотека), бесіда «Закони України – для кожного громадянина» (Ганнівська бібліотека), година інформації «Молодь і закон» (Никанорівська бібліотека), година спілкування «Конституція України – Закон держави» (Новоторецька бібліотека), година державності «Конституцію вивчаємо – свої права знаемо» (Новофедорівська бібліотека), історичний екскурс «Конституція – паспорт держави» (Святогорівська бібліотека) та інші заходи, які допомагають формуванню морально-правової культури читачів і виховують інтерес до правових знань.