среда, 6 марта 2019 г.

«Ти - дивочарівна»



  В сонячний весняний день, з добрим настроєм, у казковому приміщенні, де розташований музей ляльки-мотанки та чудових виробів народних майстринь, зібралися на вечір поезії жінки села Криворіжжя.
   Запланований захід був організований Криворізькою сільською бібліотекою (завідувач Марія Гайдук) за участі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Маргарита Болотова).

   Багатогранна зустріч об’єднала художнє слово, життєві насущні проблеми та українську пісню.
   Ведуча Марія Миколаївна представила ілюстровану книжкову виставку, на якій розташоване велике надбання земляків – їх поетичні творіння. Втомившися від довгої зими, від морозів і негоди нам усім хочеться світла і тепла. Тема жінки, матері, доньки – сонячним промінчиком пройшла через усю зустріч.
   З великим задоволенням присутні насолоджувались авторськими творами Валентини Броваренко, яка у свої майже 70 років – іще донька, тому що поряд з нею ще живе матуся, за яку вона піклується з родиною. Валентина розповіла, що народилась і зростала на батьківщині народної легендарної поетеси Лесі Українки. З молоком матері, як творчо обдарована натура, вона по-своєму сприймає світ, наповнюючи його поетичними фарбами у віршах, які продекламувала.

   Відкриттям зустрічі стала творчість Раїси Карманець – вірш «Моя рідна матуся», присвячений матері загиблого земляка - Героя Небесної Сотні; презентована збірка «Герої не вмирають».
  Образ жінки – це одвічний біль і втіха, турботливість і захист, істина і жарт, ніжність і кохання. Голова Криворізької сільської ради Ріта Удовик поетично привітала учасниць зустрічі з жіночим святом та побажала здоров’я, натхненної праці та успіхів на благо рідного села.

  Голова громадської організації  «Добре поле» Любов Марченко ознайомила присутніх з творчістю поетів Миколи Луківа та Павла Шегельського та побажала жінкам щастя, миру, кохання і тепла.
  

    Емоційний святковий настрій на вечорі поезії створили аматори народного мистецтва – вокальний квартет «Заспів» та солістка Оксана Карманець.
  За святково прикрашеними столами була продовжена душевна бесіда з чашкою чаю та солодощами.