среда, 25 апреля 2018 г.

В закладах культури району відбулися заходи до роковин Чорнобильської аварії


26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства -  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 32 роки цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.
Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.
Цій темі були  присвячені різноманітні заходи, які пройшли в закладах культури району.

В Святогорівському МБК проведено годину пам’яті "Дзвони Чорнобиля душу тривожать", під час якої учням старших класів розповіли про трагічні події, які відбулися  у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували  тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя  заслонили собою світ від радіаційної хвилі.
Переглянули відео-презентацію "Чорнобиль. Як це було" із світлинами періоду ліквідації катастрофи та сучасний вигляд Чорнобиля.



У Нововодянському СБК зі школярами було проведено годину-роздум «Чорна спадщина Чорнобиля». На заході учні вислухали розповідь про Чорнобиль. Оформлено інформаційну виставку ілюстрацій «Чорнобиль» та виставку малюнків  « Чорнобиль очима дітей».


 Ми мусимо не забувати, що Чорнобиль – наше лихо, наш біль, наша трагедія, котру ми отримали «у спадок» і яку, на превеликий жаль і сором, змушені будемо передати майбутнім поколінням.