понедельник, 19 декабря 2016 г.

По країні, з краю в край, ходить СвятийМиколай

День Святого Миколая відзначають 19 грудня. Це свято вважається одним із найбільш шанованих у православному світі. Улюблений та очікуваний багатьма дітлахами День святого Миколая, покровителя дітей і мандрівників, просякнутий особливою атмосферою приготування і отримання подарунків.

16 грудня, напередодні свята Дня Святого Миколая, в райдержадміністрації вже 10 рік поспіль проходить благодійна акція «Віддай серце дітям». Ініціатори проведення свята – громадські організації Асоціація жінок району та організація ділових та професійних жінок «Ніка», а також райдержадміністрація і районна рада.

В цьому році подарунки і солодощі від Святого Миколая отримають діти із сімей тимчасово переміщених осіб, із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти-інваліди (всього 55 дітей). А подарунки придбані за кошти перших керівників району, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, керівників сільськогосподарських та фермерських господарств, депутатів районної ради. ПрАТ «Глини Донбасу» (директор І. Ткач) та ГО «Добре Поле» (голова Л. Марченко) перерахували 3 тис. грн. для придбання подарунків дітям, які виховуються в Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей Добропільської міської ради. Більше 200 дітей отримали солодощі від народного депутата України Євгена Геллєра.


Низку Новорічних свят було відкрито в закладах культури району.
У приміщенні Добропільського сільського будинку культури  біля святково прикрашеної ялинки було проведено захід до дня Святого Миколая «Святий Миколай іде за собою зиму веде». Дітям було представлено невеличке театральне дійство за участю театрального гуртка «Міна», дітям було представлено легенди про Святого Миколая. Діти весело грали в ігри та брали участь у конкурсах, танцювали біля ялинки веселі танці і разом із Святим Миколаєм та казковими персонажами водили хороводи. Наприкінці свята діти розповідали вірші, які підготували для Святого Миколая. На передодні свята Святого Миколая всі учасники колективів, які протягом цього року дарували радість та добро людям своїми виступами і презентаціями, отримали солодкі подарунки від народного депутата України Евгена Геллера.


Свято Святого Миколая, відсвяткували у Володимирівському СБК за підтримкою Добропільської районної громадської організації «Добре поле». Усі діти були з подарунками.
18 грудня у святковій залі діти приготували казку, про те як готуються діти до свята Святого Миколая. Усі батьки прийшли підтримати своїх дітей, які виступали. І це було теж найважливішим подарунком для дітей , бо підтримка  батьків це найважливіший для них подарунок. Та й односельці не залишилися байдужими  до виступу дітей, бо аплодували їм від щирого серця.



Улюблений та очікуваний багатьма дітлахами День святого Миколая відбувся 19 грудня у Вірівському СБК -  розважальна програма «По вкраїні з краю в край, ходить Святий Миколай» , Кам`янському СК  - ранок для дітей «Миколай у гості йде» , Ленінському СБК  «Святий Миколай, в гості завітай», Октябрському СБК – дитяче свято до Дня Святого Миколая: «Віра в дива!», Шевченківському СК – «Святий Миколай» привітання дітей інвалідів, Нововодянському СБК – дитячій ранок «Забілів зелений гай, в гості йде Святий Миколай», Святогорівському МБК – дитяче свято «Забілів снігами гай, іде Святий Миколай», Світлівському БНТ – Дитяче свято «Ой хто, хто Миколая знає», Ганнівському СБК – театралізований захід «По вкраїні з краю в край, ходить Святий Миколай», Новофедорівському СК – розважальна програма «Гостинці Миколая».  
В бібліотеках ЦБС з цієї нагоди організовано низку заходів: літературна подорож «Святий Миколай – покровитель і чудотворець дітвори» (Ганнівська с/бібліотека), літературно-музичні свята «День Святого Миколая - душа весело співає» (Вірівська с/бібліотека), «Іде Святий Миколай» (центральна бібліотека, Криворізька с/бібліотека), «Святий Миколай до нас завітав» (с/бібліотека с. Мирне),«Чудо Святителя Миколая» (Нововодянська с/бібліотека), «Любий отче, Миколаю, ти до нас прийди з раю» (Новофедорівська с/бібліотека), «В український рідний край, поспішає Миколай» (Святогорівська с/бібліотека), народознавча година «З неба в український край іде зимовий Миколай» (Новодонбаська с/бібліотека), «Дарунки Святого Миколая» (Шилівська с/бібліотека), гра-конкурс «Через поле, через гай іде до нас Миколай» (Світлівська с/бібліотека.

Мета проведених заходів: виховувати у дітей навички до українських традицій, належність до культури та історії українського народу; розширювати знання дітей про українські свята та обряди.
 Відзначення Дня Святого Миколая в закладах культури було радісним і хвилюючим.
Як висновок, діти зрозуміли, що треба допомагати оточуючим, робити гарні вчинки та добре навчатись.
Активну  участь в організації та проведенні святкових дійств взяли батьки дітей, які надали всебічну допомогу та сприяли у створенні «казки» для своїх нащадків.
Усі присутні щиро дякували працівникам закладів культури за влаштовані розваги. Атмосфера свят була по-новорічному піднесена та дружня.