вторник, 15 октября 2019 г.

Традиційний Покровський ярмарок


14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Вже більше тисячі років православний народ відзначає це свято і за цей час назв ставало все більше - Перше зазим'я, Свадебник, Засідки, День Романа Сладкопівця, Свято врожаю, Покрови Богородиці, Покрова, Покрив-Батюшка.



Свято Покрови посідає почесне місце серед пошанованих свят на Україні. До Покрови завершувалися усі польові роботи і проводили осінні ярмарки.
Свято Покрови було прийнято проводити весело. У народній традиції цей день відзначав зустріч осені з зимою. Пов'язаний з початком вечірніх дівочих посиденьок і осіннього весільного сезону.
Предки вірили, що свято Покрови приносить з собою мир, добро, любов і довіру. Доброю традицією стало проводити Покровський ярмарок в Добропільському сільському будинку культури разом з колективом Добропільської  ЗОШ І-ІІІ ступенів. В святково убраній залі кожен клас прикрасив своє ярмаркове місце. Чого тільки не продавали. Разом з різномаїттям овочів та  фруктів була виставлена велика кількість смаколиків приготовлених саморуч. Всі присутні мали можливість відвідати  виставку «Дари природи». 





 Протягом всього заходу обрядовий колектив ведучих «Міна» розповідав присутнім про традиції свята, а вокальний колектив «Дзвоник» дарував свою майстерність.