пятница, 27 июля 2018 г.

Відкриття обласного вернісажу ікон «З вірою в серці»


28 липня православною спільнотою, всіма громадянами України буде відзначатися 1030-річчя хрещення Київської Русі. Саме стільки років тому відбулась подія, значення якої позначилось на всій історії нашої держави. З цього приводу 26 липня в приміщенні Краматорського художнього музею відбулося урочисте відкриття обласного вернісажу ікон «З ВІРОЮ В СЕРЦІ», організатором якого став Донецький обласний навчально-методичний центр культури.
До уваги відвідувачів представлено майже 90 робіт, що виконані за допомогою різних технік: вишивка бісером та хрестиком, аплікація, різблення деревини, розпис по склу та дереву, оздоблення рамок природними матеріалами. Все це – творіння рук 26-ти талановитих майстрів Донецької області. Добропільський район представили роботи чотирьох майстрів: Павлюченко Олексндра, Сметаніної Аліни, Філонової Ірини, Літвінової Юлії.
Хоч музей – це не церква, зараз тут панує особлива атмосфера. Лики святих з вишитих картин ніби підказують шляхи до збереження своєї душі у ці важкі часи.