пятница, 6 июля 2018 г.

Свято Івана Купала «На калину роса впала»


5 липня у селищі Шевченко біля сільського будинку культури відбулося традиційне українське свято Івана Купала «На калину роса впала».
Захід розпочався театралізованим дійством, в якому активну участь приймали молодь села та діти. Під супровід купальських пісень вбирали «Мариноньку» та танцювали навколо неї. У святковій програмі виступили народно-фольклорний ансамбль «Світанок» та народний колектив «Джерело» Світлівського БНТ, а також тріо «Черешенька» Шевченківського СБК, у супроводі яких виконувалися різні купальські ритуали: підпалення вогнища, обливання водою. Для дорослих та дітей проводилися ігри та конкурси.


На свято завітала голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна, яка привітала громаду зі святом, подякувала депутатам районної та сільської ради за активну життєву позицію та вручила подарунок – бензопилу від народного депутата України Білого Олексія Петровича.


Гучна дискотека не змовкала до пізньої ночі, бо за повір'ям купальськими днями село не повинно спати, а веселими танцями та піснями відганяти нечисту силу від себе та свого житла.